FAQ: Medlemskap i SH

Senast uppdaterad: 2015-01-19

Att gå med i SH (Sektion A)

 1. Hur blir jag medlem i rollspelet?
 2. Kostar det något att bli medlem?
 3. Får alla som vill vara med?
 4. Har ni någon åldersgräns?
 5. Måste man ha läst några böcker eller sett några Harry Potter-filmer för att få vara med?
 6. Kan det inte vara lika lätt som Hogwarts.nu/Fenixforum/Lunarstorm att bli medlem?
 7. Kan man inte gå med i ett elevhem?
 8. Ska man vänta på svar om att bli medlem på sidan?
 9. Till vilken adress kommer mailet om att namnet/bakgrunden är godkänt/underkänt?
 10. Måste det ta en vecka för att gå med/innan man får svar?

Att gå ur SH (Sektion B)

 1. Jag har ångrat mig och vill inte vara med, trots att jag anmält en karaktär?
 2. Jag har en karaktär, men SH är ingenting för mig. Kan ni ta bort mig?
 3. Jag vill inte vara med i forumet, men jag kan inte radera mitt forumkonto. Kan någon göra det åt mig?
 4. Jag är medlem och har flera karaktärer, men nu vill jag sluta. Vad ska jag göra?
 5. Jag vill egentligen inte sluta i SH, men jag har inte tid att spela på länge?
 6. Jag vill egentligen inte sluta i SH, men jag vill skapa en ny karaktär och ta bort den gamla, hur gör jag då?
 7. Jag trivs inte i SH för jag känner mig mobbad eller trakasserad av en annan medlem

Sektion A: Att gå med i SH

A1. Hur blir jag medlem i rollspelet?

1) Skaffa ett forumkonto genom att uppsöka de två forumen och trycka på "Registrera" (Forum1) samt "Registrera" (Forum2) högst upp i högerkanten. Använd samma användarnamn i bägge forum!
2) Följ länken "Registrera ny spelare" under Nykomling på hemsidan och fyll i formuläret där för att skaffa ett konto på hemsidan. Använd samma användarnamn som du angett i de två forumen!
3) Följ länken "Ansökan om karaktär" under Nykomling på hemsidan och fyll i formuläret som kommer fram efter några klickanden.

A2. Kostar det något att bli medlem?

Nej, det är helt gratis. Har alltid varit och kommer alltid att vara.

A3. Får alla som vill vara med?

Alla får vara med, oavsett hur man ser ut, var man kommer ifrån eller vilken religion man tillhör eller vilket politiskt parti man tycker bäst om. Så länge ingen är otrevlig eller gör reklam för just sitt parti eller försöker omvända andra till just sin religion är SH öppet för alla som önskar gå med. Så länge man förstår svenska, eftersom det är det språket vi använder oss av.

A4. Har ni någon åldersgräns?

Ja, man måste vara elva år gammal för att gå med i SH, eller åtminstone ska man fylla elva år i år. Att vi satt en åldersgräns på elva år är för att vi kan använda språk som är för svårt om man är för liten, och vi vill inte behöva sitta och förklara allt vi säger. Dessutom kan vi säga sådant som kanske inte är lämpligt för yngre att höra, och vi vill inte få en massa ilskna föräldrar efter oss som skäller på oss för att deras sjuåring fått lära sig fula ord p.g.a. oss och liknande.

I böckerna börjar man på Hogwarts när man är elva år gammal, därför var det en bra gräns att sätta gränsen på just elva år, som dessutom är en gräns för att gå på en del filmer på bio, men till skillnad från bio betyder inte en elvaårsgräns i SH "från sju år i vuxens sällskap".

A5. Måste man ha läst några böcker eller sett några Harry Potter-filmer för att få vara med?

Ja, det måste man, eftersom man annars omöjligt vet hur HP-världen och skolan fungerar. Det räcker om man läst bara en av böckerna om Harry Potter eller sett en av filmerna. Ju fler man läst desto bättre, men det räcker med en. Har man läst de två böckerna JK Rowling skrev för välgörenhet ("Quidditch genom tiderna" och "Fantastiska vidunder och var man hittar dem") så är det ju bara ett plus, men de räknas inte med i hur många böcker man ska ha läst för att kunna gå med.

A6. Kan det inte vara lika lätt som Hogwarts.nu/Fenixforum/Lunarstorm att bli medlem?

Hoggy, Fenixforum och Lunarstorm är communities. SH är ett rollspel, och behöver därför vara lite krångligare. Hogwarts.nu krävde bara att du har en mailadress för att kunna gå med. Det gör vi också om man bara vill skaffa ett forumkonto, eller konto på hemsidan, men vill man gå med i själva rollspelet så har vi högre krav än så eftersom vi är ett rollspel och inte bara en mötesplats. Alltså måste man (som till vilket annat rollspel som helst) anmäla sig, få namnet godkänt, skriva bakgrund och få den godkänd innan man kan spela. Så enkelt är det. Om du inte är intresserad av att vara med i ett rollspel och allt vad det innebär kanske SH inte är något för dig, utan istället kanske Fenixforum eller Lunarstorm är att rekommendera. Annars kan du tomta runt i forumet och prata med folk utan att vara med i själva spelet, det går ju också.

A7. Kan man inte gå med i ett elevhem?

Du som spelare kan inte gå med i ett elevhem. Elevhemmen är till för de elevkaraktärer man skapar. För att din karaktär ska kunna sorteras in i ett elevhem så måste du först skapa en elevkaraktär på Hogwarts. Se Hur blir jag medlem i rollspelet?

A8. Ska man vänta på svar om att bli medlem på sidan?

Medlemskap i forumen sker automatiskt, likaså hemsidan. Ansökning om karaktärer sker däremot INTE automatiskt. Se Hur lång tid tar det innan mitt karaktärsnamn blir godkänt?

A9. Till vilken adress kommer mailet om att namnet/bakgrunden är godkänt/underkänt?

Samma adress du angav när du fyllde i när du skapade hemsidekontot. Därför är det viktigt att du skriver i HELA adressen och dubbelkollar att du stavat rätt. Man kan förstå om du skrivit t.ex. kanelbulletjosan@hotmial.com att du menade hotmail.com men inte om du bara fyllt i "kanelbulletjosan".

A10. Måste det ta en vecka för att gå med/innan man får svar?

Nej, det måste det inte. Forumet kan du gå med i redan innan du har fått din karaktärsanmälan godkänd, men det kan ta UPP TILL sju arbetsdagar (arbetsdag = ej lördagar, söndagar och helgdagar) att få anmälan om en karaktär besvarad, eftersom dem som har hand om antagningarna har annat att göra utanför rollspelet, som skola/jobb, ha ett liv och liknande. Det brukar gå ganska snabbt att få svar, vanligtvis. Ganska snabbt brukar betyda "inom en halv vecka".


Sektion B: Att gå ur SH

B1. Jag har ångrat mig och vill inte vara med, trots att jag anmält en karaktär?

Om du inte skickat in någon bakgrund - inga problem. Du behöver inte röra ett finger, eftersom din anmälan kommer att tas bort efter några månader ändå. Har du skickat in bakgrund och väntar på att få svar på den - säg till Sorteringshattarna omedelbart att du ångrat dig och inte vill vara med, så slipper de onödigt arbete.

B2. Jag har en karaktär, men SH är ingenting för mig. Kan ni ta bort mig?

Om du är osäker på om du vill gå med och spela eller inte - börja med att bli bekant med forumet och se hur saker och ting går till där innan du anmäler dig. Du kanske upptäcker att det inte alls var som du tänkt, och då slipper vi arbetet med att ta hand om en karaktär som ändå aldrig används. Har du en godkänd bakgrund och finns med på hemsidan - säg till i Kategoriändringstråden i Anslagstavlan i forumet att du vill att den ska rensas ut. Säger du inte till kommer du att så småningom listas som Inaktiv, bli kontaktad och tillfrågad om du ska spela eller inte, och kommer inget svar (eller om du säger att du inte vill vara med) så rensas din karaktär ut. Samma sak om du har spelat några lektioner och plötsligt hör vi inte av dig på jättelänge, utan att du har sagt att du åker bort eller så.

B3. Jag vill inte vara med i forumet, men jag kan inte radera mitt forumkonto. Kan någon göra det åt mig?

Vi tar inte bort forumkonton, men eftersom hemsida (och forum) ska göras om så kommer de nuvarande forumen och hemsidan att tas bort så småningom i alla fall.

B4. Jag är medlem och har flera karaktärer, men nu vill jag sluta. Vad ska jag göra?

Vill du sluta för att du inte kommer ha tid på någon månad - varför sluta? Du kommer väl ha tid senare igen? Exempelvis om det är i maj och mycket prov i skolan - i juni är det ju sommarlov med massor av ledig tid! Säg till att dina karaktärer ska pausas (Kategoriändringstråden i Anslagstavlan i forumet) och förklara att du har massor att göra just nu, så vet vi varför du inte hörs av så att din karaktär inte riskerar utrensning. Om du har mycket att göra och vill sluta i alla fall - säg till, så tar vi bort dina karaktärer. Du får hemskt gärna vara kvar hos oss, även om du inte vill delta i själva rollspet. :)

B5. Jag vill egentligen inte sluta i SH, men jag har inte tid att spela på länge?

Pausa din karaktär. Se Kategoriändringstråden i Anslagstavlan i forumet. När du är pausad är din karaktär nedfrusen, kan man säga. Den spelas inte. Den kan vara pausad i sex månader åt gången. Pausningen gäller från och med det att du skriver i tråden att du vill bli pausad.

B6. Jag vill egentligen inte sluta i SH, men jag vill skapa en ny karaktär och ta bort den gamla, hur gör jag då?

Rensa ut din karaktär Se Kategoriändringstråden i Anslagstavlan i forumet. Skriv karaktärens namn, årskurs och elevhem så plockas den bort så snart den kategoriansvariga har tid. Borttagningen gäller från och med det att du skriver i tråden att du vill bli utrensad.

B7. Jag trivs inte i SH för jag känner mig mobbad eller trakasserad av en annan medlem.

Mobbning eller trakasserier accepterar vi inte i SH! Rapportera detta till spelledarna eller be en kompis göra det åt dig. Om du känner dig mobbad/trakasserad av en spelledare, säg till en annan spelledare, eller be någon göra det åt dig. Alla spelledare svarar inför spelledarrådet, där det är nolltolerans mot mobbning. Om en vanlig medlem får det hett om öronen om de anklagas för mobbing, så får en spelledare det många gånger värre, eftersom spelledarrådets krav på uppförande och liknande är högre för en spelledare.