Forntida Runor 502

-

EHWAZ (häst)

Hästen hade stor betydelse förr. Den bar sin ryttare i strid, den kunde bära tunga bördor och representerar harmonin och lugnet som hästen ofta visar prov på. Ehwas står för kompanjonskap och harmoni. Ehwas i runtolkningar påminner oss om att vi inte kan hålla oss fast vid omgivningens krav. Inte heller att vi kan lyssna på alla röster i våra huvuden, vi kan inte både vara tävlingsinriktade och omsorgsfulla i alla ögonblick. Det finns en tid och plats för alla våra känslor och sidor att komma fram. Detta gör oss inte till dåliga människor!

När du rister in din Ehwas-runa ska du lägga oro och bekymmer bakom dig och bara koncentrera dig på alla positiva saker som finns omkring oss. Läs upp listan på positiva saker i ditt liv (läxan!) och rista in runan när du är klar.

MANNAZ (människa)

Mannaz är runan för man och kvinna och representerar våra styrkor och svagheter. Runan symboliserar vår potential men också våra begränsningar. Den påminner oss om att vi ska använda våra styrkor och vara medvetna om svegheterna inte vara rädd för dem. Mannaz i runtolkningar kan betyda två ganska skilda saker.

  1. Du måste blåsa i din egen trumpet mer. Du kanske känner dig förbisedd eller att du inte får chansen att visa vad du verkligen kan.
  2. Du kanske är trött på att alltid vara stark och duktig, trött på att dra hela lasset själv. Mannaz påminner dig om att det inte håller i längden.

Den visar oss också att vi borde hjälpa människor i våra omgivningar till att hitta sina egna personlige styrkor och svagheter.

När du ristar in din Mannaz-runa ska du fylla dig själv med insikt om dina unika talanger och mana bort alla tvivel.

LAGAZ (vatten)

Lagaz-runan är symbol för vattnet och havet. För vikingarna var vattnet något spännande och farligt. Den varnar oss för att stå still på samma ställe hela tiden utan att istället förlja våran magkänsla. I runtolkningar uppmanar Lagaz oss att prata klarspråk men inte från våran hjärna utan från hjärtat och känslorna. Känn efter i maggropen vad det är du ska göra egentligen. Vi kan bli för logiska ibland.

När du ristar in din Lagaz-runa ska du först doppa stenen i vatten och sen bara känna. Låt känslorna sväva fritt inna du uttalar runristningsformeln.

Lektionsförfattare: Angfiel