Förvandlingskonst 602

Trolla fram föremål

Eleverna ska lämna in en uppsats som handlar om att ändra små anletsdrag, vilket de arbetat med lite tidigare under terminen. Även det har varit en ytlig studie av vad de som läser Maskeringsmagi gör. Att ändra anletsdrag är svårt, eftersom det ska vara så subtilt. Det kan vara att skapa lite rynkor, flytta på ögonen aningen, ändra storlek på näsa och läppar, och så vidare.

(OFF: låt professorn be någon elev att berätta kortfattat om uppsatsen, eller låt professorn själv berätta lite om att de kommer att ha prov på det nästa vecka. Det här momentet kan lösas snabbt, bara på ett två inlägg från varje deltagande, eller så. Det är inte meningen att det ska ta tid, alls.)

Lektionens riktiga moment är början på att trolla fram föremål. Det är mycket mer avancerat än det låter, eftersom det inte handlar om att förvandla luft till något; det handlar om att skapa ett föremål av magisk energi. Man kan givetvis skapa ett tomt skal, som enbart ser ut som något, men även det är svårt. Det går att trolla fram i princip allt, förutom magiska djur eller väldigt magiska föremål. Eleverna ska få prova på att trolla fram en mindre sten. Det innebär att stenen ska vara av riktig sten, och inte en klump som ser ut som en sten. Stenens uppbyggnad måste vara korrekt, och hur den ser ut kan eleverna få läsa om i böckerna innan de börjar. Det räcker med grundläggande kännedom om sten, så det är ingen extrem information de ska lära sig.

Vanliga misstag som sker under framtrollningen av en sten är att det först bara blir som gråaktig dimma som försvinner ganska snabbt. Sakta men säkert brukar dimman bli mer solid, tills eleverna lyckas få fram något stenliknande.

Lektionsförfattare: Taura-Tierno