Kvastflygning 127

Swivenhodge II

När: Första veckan i maj
Hur: 2 timmars praktisk lektion på Quidditchplanen

Efter avslutad lektion ska eleverna:

Tänk på att inleda lektionen med en uppvärmning och att eleverna alltid ska flyga med lättare skydd på armarna, benen och huvudet.

OBS! Krävs en hel del skicklighet av eleverna eftersom man använder en helt ny typ av kvast. Alla kommer ha svårt för att spela och i de fallen då eleverna helt enkelt är riktigt dåliga får man vara beredd på att de kanske till och med måste göra något annat på lektionen.

Denna text är skriven som en OFF-text till både lärare och elevspelare:

Swivenhodge

Eleverna får börja med att fortsätta öva på de nya kvastarna en stund. Här kan läraren avgöra vilka som kan få fortsätta att testa sporten, fortsätta öva en stund eller om de ska få göra något annat helt.

Eleverna delas upp i två lag som ställer sig på varsin sida av nätet. De får sedan spela Swivenhodge mot varandra. Se lektion 126 för mer detaljer kring hur det går till.

Att komma upp till 50 poäng lär inte vara så svårt eftersom eleverna antagligen sällan träffar bollen i fråga så man kan antingen köra fler matcher eller låta dem spela tills lektionen är slut och de lag med mest poäng vinner.

Lektionsförfattare: Angfiel