Kvastflygning 133

Quidditch III

När: Fjärde veckan i juni
Hur: 2 timmars praktisk lektion på Quidditchplanen

Efter avslutad lektion ska eleverna:

Tänk på att inleda lektionen med en uppvärmning.

Denna text är skriven som en OFF-text till både lärare och elevspelare:

OBS! Alla eleverna ska ha på sig Quidditchskydd vilket inkluderar hjälm, armskydd för både över och underarmar, benskydd för både lår och vader, bröstskydd, ryggskydd, speciella skor och handskar.

Eleverna borde vara väl medvetna om hur sporten går till och vad de olika positionerna har för uppgift då de gått igenom det grundligt på en tidig lektion på höstterminen och nästan alla Quidditchmatcher redan har spelats under året.

Slagman

Den tredje positionen som eleverna får öva på är Slagmannens.

Slå i prick: Eleverna får stå på marken och öva på att skjuta med slagträt. De får bollar som är ungefär lika stora som dunkare men mycket mer elastiska (ungefär som tennisbollar) som de får skjuta iväg. På ena sidan Quidditchplanen så finns det måltavlor som de ska försöka träffa. Det kräver att de skjuter hårt och precist för att lyckas.

Behärska slagträt: Eleverna får känna på hur det är att hålla i ett slagträ och flyga samtidigt. Efter ett tag får de samma bollar igen och får kasta upp dem i luften och skjuta i prick samtidigt som de flyger.

Samarbete med andra Slagmän: De får testa på hur det är att skjuta dunkare (som dock är förtrollade att inte vara lika snabba och hårda som riktiga dunkare). De paras ihop två och två och ska slå en dunkare mellan varandra. Slår man dunkarna för läst kommer de att vilja träffa den närmsta personen som den kan hitta istället för att följa kurs.

Slå dunkare på andra: Eleverna får öva på att slå dunkarna mot andra elever som då ska försöka undkomma dem. Dela upp klassen i två lika stora delar där den ena får börja att vara slagmän och den andra gruppen ska undvika dunkarna och byt efter ca en kvart.

Hitta gärna på fler övningar som eleverna kan göra i positionen som Slagman.

Lektionsförfattare: Angfiel