Maskeringsmagi 501

-

Maskeringsmagi är en av de svårare formerna inom förvandlingskonsten. I Förvandlingskonst lär man sig hur man ändrar form och storlek på ett föremål eller ett djur, men inom maskering så förändrar man sitt eget utseende. Detta är mycket svårare eftersom det är svårt att tänka sig själv att se annorlunda ut. Man får absolut inte ha felaktiga illusioner om hur ens kropp ser ut om man ska lyckas maskera sig.

Alla vaknar upp någon gång och önskar att de kunde vara någon annan och detta ger oss en möjlighet att i alla fall ändra delar av vårat utseende. Det ger oss också kunskap om exakt hur våra kroppar ser ut, om ni inte vet hur det ni ska maskera ser ut kan ni heller inte maskera det ordentligt till något annat.

Vissa häxor eller trollkarlar föds som metamorfmagusar och dessa kan genom att koncentrerar sig hårt förvandla/maskera delar eller hela sitt utseende utan trollstavar och formler.

Maskeringsmagi är väldigt nyttigt att kunna om man ska arbeta som Auror.

Lagen för Maskeringsmagi (förenklad version)

  1. Förvandlar man hela sin kropp till ett djur måste man vara registrerad animagus.
  2. Man får inte förvandla sig själv till en annan existerande person.
  3. Man får endast använda maskeringsmagi för att maskera delar av sin kropp.

Maskeringsmagi är till för att maskera inte förvandla helt. Anledningen till att den delen skrevs in i lagen var för att "onda" människor förvandlade sig till andra personer som senare fick skulden för brott de aldrig begått. Att förvandla sig helt är dock nästintill omöjligt.

År 1842 utvecklades en trolldryck av Giselda Trottington som kunde avslöja vilka personer en person hade maskerat sig till. Problemet är fortfarande att få tag på de riktiga "brottslingarna" för att ge dem drycken.

Lektionsförfattare: Angfiel