Maskeringsmagi 7FUTT

-

ON-instruktion

Eleverna står i en korridor utanför ett rum de känner till som Maskeringsmagi-klassrummet där de blir insläppta en och en. När de blir insläppta i rummet så är det bara precis innanför dörren där resten av rummet är dolt bakom ett stort draperi och det är här som examinatorn möter eleven. Han/hon informerar eleven att de ska få gå in vidare i rummet och sedan är det upp till dem att använda så mycket de lärt sig att när examinatorn, 15 minuter senare, kommer in i rummet inte ska kunna hitta eleven. Ju längre tid det tar innan examinatorn hittar eleven desto bättre betyg får eleven. Tänk på att eleverna inte är experter i ämnet ännu även om de är duktiga och att lyckas dölja sig så pass bra från en examinator är mycket svårt.

Eleverna ska använda maskeringar både på sig själv och på sin omgivning. Att en examinator hittar eleven tidigt behöver inte alltid betyda att maskeringarna är väldigt dåliga utan kan vara att eleven placerat sig någon centimeter fel så kamouflaget inte passar in, eller att de råkar nysa eller hosta så att de hörs, att de andas högt av nervositet osv. Så om man vill kan man motivera ett sämre betyg för en duktig elev på det sättet.


OFF-instruktion

VAD du ska göra: Här ska du inte bara beskriva hur karaktären gör. Det är upp till dig som spelare att bestämma hur rummet är inrett när de går in där. Kanske är det ett trolldryckslabb, en enkel te-salong eller ett sovrum? Eleverna ska välja av alla de maskeringar de har lärt sig under åren i maskeringsmagi och se till att hålla sig gömd så länge som möjligt. Kroppsmaskeringen hittar du lättast i sjuans lektioner medan omgivningsmaskeringarna kan vara ett potpurri av alla års olika lektioner och vad de lärt sig. Det gäller bara att vara kreativ.

HUR du ska göra:
a) Spela detta över IRC/MSN/ICQ med en lärare i ämnet. Bestäm en tid/plats att göra det på eller haffa dem när du ser dem. Om spelet inte sker med den ämnesansvariga, utan en av de andra lärarna i ämnet, så måste loggen ändå skickas till den ämnesansvariga för godkännande och rapportering.
b) Skriv ett långt rollspelsinlägg om det och PM:a direkt till den ämnesansvariga.

Skriv om hur det känns för din karaktär när han eller hon gör provet, och vad de tänker. Tycker personen att det är svårt, eller är det hur enkelt som helst? Tar det lång tid? Är personen nervös för att inte få det betyg han/hon strävar efter? Är det deras favoritämne, eller är det värsta ämnet de någonsin haft och de ska bli glada att äntligen bli av med det?

NÄR du ska göra: När du vill, men gärna så snart du kan! Ju snabbare du bestämmer dig för hur du vill göra uppgiften, ju snabbare kan du genomföra den och skicka in den, och ju snabbare blir det rättat och ju snabbare får karaktären betyget.

Kom ihåg:

Lycka till!

Lektionsförfattare: Angfiel