Naturmagi 303

Naturens inneboende magi

Tid: Oktober
Plats: Utomhus

Magi finns överallt omkring oss. Det är vad naturmagi handlar om, att lära sig se denna magi och att kunna nyttja den eller i viss mån kontrollera den. Bara här på skolområdet kan vi se massor med magi. Vi har magi i växterna som växer runt om oss, det finns otroliga mängder magi i sjön och i skogen. Inte bara i form av de örter och vidunder som är magiska, utan i själva fenomenet av en växt som växer, eller en sjö som en stor ansamling av vatten. Vi kommer prata mer ingående om växtmagi i fyran, och mer om vatten som en magikälla under sommarterminen. Idag ska vi nämna lite mer abstrakta fenomen, som ändå påverkar hela naturen omkring oss.

Det första är gravitation. Gravitation är mer benämnt som en dragningskraft. Jordens gravitation är det som gör att saker faller mot marken istället för att flyta omkring i luften. Gravitation är en otroligt viktig magisk kraft, och mugglarna med deras vetenskap har ännu inte lyckats förstå vad det är. Vi nöjer oss idag med de magiska effekter som gravitationen har på jorden. Dock är det en kraft som är otroligt viktig även på astronomisk nivå, något ni antagligen kommer prata mer om under astronomin. Ni har ju redan lärt er att bryta mot gravitationen, wingardium leviosa är en sådan formel då den får objekt att sväva.

En annan magisk kraft som genomsyrar oss här på jorden är livets kraft. Det är kraften som ger liv åt allt vi har här på jorden. Som människor, både magiker och mugglare, varelser och vidunder. Även växter brukar sägas innehålla den här typen av livsmagi, men det finns oenighet om växter borde klassificeras annorlunda. Det är ingenting vi kommer gå in djupare på i nuläget, men vi kommer diskutera detta mer i senare år. Livsmagi är någonting som är svårt att förstå, men det är någonting vi kan dra nytta av i vårt dagliga liv. Det är magin inom oss själva som gör att vi kan rikta magin för att påverka omgivningen med hjälp av våra stavar, och det är magin inom andra levande väsen som gör att vi kan påverka dem eller dra nytta av dem, såsom insekter som används i trolldrycker.

Det vi har tagit upp idag är saker som påverkar väldigt stora delar av det vi har på jorden, och under åren som följer kommer vi fördjupa oss mer och mer på olika delar av dessa krafter. Bara i år kommer vi att ta upp och prata om var vi kan finna starka källor av magi, och vi kommer lära oss att påverka vädret redan i vår.

Lektionsförfattare: Foxears