Naturmagi 702

-

SKYDDAD TEXT 2001- © Sofia Carlsson. Får användas i rollspelssyfte inom SH.

Ur läroboken: Magi enligt nyhedendomen

Hur fungerar egentligen Magi? Magi med stort M, så att man inte blandar ihop det med att trolla fram kaniner ur hattar (OFF: på engelska talar man om "magic" vs "Magick"). De mugglare som trollar fram kaniner ur hattar är inte magiker, utan kallas illusionister, eftersom de lurar ögat. De utför inte magi, varken som vi eller mugglarhäxorna känner till den.

Så vad är då Magi egentligen? Det enklaste sättet att förklara det är att säga att man riktar energi till ett särskilt mål. Kanske behöver man pengar för att kunna betala en räkning. Då riktar man energin på det ekonomiska. Man bör dock inte förvänta sig att vinna på lotto, eftersom det inte är så det fungerar. Det händer istället att man får de där pengarna någon var skyldig en, eller att man kanske får över lite som man inte trodde man skulle få över... Magi är nämligen rätt subtilt för mugglare.

I vår värld pekar man med trollstaven på något och uttalar en besvärjelse, t.ex. "Expellarmus", men det är inte riktigt så det fungerar i den här sortens magi. Fokusering krävs, och även visualisering. Se framför dig hur du betalar den där räkningen. Se att du har pengar till att göra det. Se att det snöar på juldagen.

När man väl är fokuserad på målet och visualiserar det, är det dags att sända energi så att besvärjelsen får komma till liv och börja verka. Då måste man ju ha energi att släppa iväg. Man drar från sig själv och från sin omgivning - helst naturen då, inte de andra som kanske medverkar. Det är viktigt att dra från naturen, eftersom den energin är i princip outsinlig. Man märker dagen efter, eller i alla fall några timmar senare, varifrån man tog energin. Orkar man knappt flytta sig ur sängen efteråt - ja, då har man dragit för mycket av sin egen energi. Övning ger färdighet, så det är bara att försöka tills man lyckas och inte blir lika utmattad.

Man kan säga att det finns några generella riktlinjer för att bruka Magi som Wiccan. Mugglarhäxan Scott Cunningham skriver t.ex. följande i sin bok "Living Wicca":

Huvudregeln är att använda huvudet innan man gör något. Använd den magiska kraften vist och skada ingen, dig själv inkluderad.

Lektionsförfattare: Traxy