Spådomskonst 402

Zodiaken + Väduren t.o.m. Jungfrun

Zodiaken, djurkretsen, består av tolv stjärnbilder som till största delen är namngivna efter olika djur. Det astrologiska året börjar runt vårdagjämningen (runt 21 mars), med Väduren. Väduren är ett Eld-tecken som symboliseras av en vädur, som är en släkting till geten. Väduren är det första tecknet på året, 'babyn' i zodiaken, så det är så deras personlighet är. De behöver få sina basbehov tillfredsställda (kärlek, mat, omsorg). Soltecknet Väduren varar från ca 22 mars till ca 21 april, den byts av av Oxen, som sträcker sig fram till ca 21 maj. Om Väduren är babyn, så är Oxen barnet. Tecknet är det mest envisa i hela zodiaken, och det tycker om lyx och att bli bortskämd. Oxar är mycket jordnära - men så är det ett Jord-tecken, också.

Tvillingarna däremot är ett Luft-tecken, som sträcker sig från ca 22 maj till ca 21 juni. Personer födda i Tvillingarnas tecken är dubbelnaturer - de har två olika sidor, som om de skulle vara riktiga tvillingar med sig själva. Från ca 22 juni, sommarsolståndet, till ca 21 juli regerar Vatten-tecknet Kräftan, som är det känsligaste av alla. Att säga att en Kräfta behöver gå i terapi i fem år för att bearbeta sorgen efter att ha slängt något som gått sönder är ingen stor överdrift.

Man brukar säga att Eld-tecknet Lejonet älskar att vara i händelsernas centrum. Folk födda mellan ca 22 juli till ca 21 augusti anklagas ofta för att vara egoistiska och självcentrerade. Sist idag tänkte jag prata om de renliga Jungfrurna. Jungfrun, ett Jord-tecken, älskar ordning och reda över allt annat. Tecknet regerar mellan ca 22 augusti och ca 21 september.

Lektionsförfattare: TraXy