Spådomskonst 502

Drömmar = symboler

När du drömmer så drömmer du i symboler, även om du kanske inte tror det. Symboler kan ha olika betydelser hos olika människor, så det är bäst att tänka efter och ställa sig frågan 'Vad betyder det här för mig?' hellre än att börja bläddra i drömlexikon det första man gör. Säg att du drömmer om en spindel. Om du tycker om spindlar kommer du se det som en positiv upplevelse och tolka det som ett gott tecken, medan en som är rädd för spindlar kommer se det som en hemsk mardröm som bara bringar olycka.

Drömmer du om andra personer än dig själv, fråga dig vad just de personerna symboliserar för dig. Vad tänker du på när du tänker på den personen? Att drömma om någon annan är att drömma om delar av en själv - man ser sig själv i andra. Drömmer du om någon du tycker illa om för att de kanske är bortskämda och inte lyssnar på någon annan än sig själva, så är det samma personlighetsdrag hos dig själv det gäller.

En vanlig missuppfattning är att tro att om man drömmer om döden så kommer någon att dö. Detta är inte fallet. Döden är en sorts förändring, vare sig det är av godo eller ondo. Stora Arkanans trettonde kort i tarotleken må heta Döden, men kortet betyder förändring, inte att du ska dö. Säg att du drömmer att någon du ogillar dör och du går på deras begravning i drömmen. Det betyder att de personlighetsdrag den personen symboliserade för dig har 'dött' inom dig själv - du kanske har slutat vara egoistisk och i drömmen begravde du det personlighetsdraget, maskerat till en utomstående person. I vissa fall kan det betyda att det är de personlighetsdragen hos just den personen som förändrats. Samma sak gäller om det är någon man tycker om.

Drömmer du att en person dödar ett djur, så betyder det inte att den personen brukar döda djur, utan att de aspekter inom dig själv som personen symboliserar 'dödar' de det inom dig själv som djuret symboliserar. Kanske är du själv djuret i drömmen, då är det andra som är negativa influenser hos dig. Kanske drömmer du att skolans rektor eller Trolldomsministern dödar en örn - det skulle betyda att auktoritetsmänniskan inom dig själv 'dödar' din frihet. Är du örnen - då är det någon som står över dig som gör att du inte är fri. Och liknande.

Lektionsförfattare: TraXy