Skötsel och Vård av Magiska Djur 301

Introduktion

Tid på året lektionen ges: Tidig hösttermin

Instruktioner

-

Ur läroboken:

I hela vår värld finns det magiska djur. Från Sibirien till Sahara. De delas in i begreppen Varelser och Vidunder. Eftersom det flesta inte har psyket nog till att förstå trollkarlsvärldens lagar och ta ansvar för sitt beteende så klassas de flesta förståerligt nog som vidunder, men eftersom begreppen Varelse & Vidunder är mer komplicerade än så kommer vi ta upp definitionerna under senare år.

Under åren som kommer ska ni få lära er om många olika magiska djur, allt från vanliga husdjur till farliga monster. Ni kommer få lära er hantera och sköta en mängd av dessa djur och vi kommer även gå igenom hur ministeriet klassificerar och hanterar olika sorters djur, vad för regler de har i olika situationer. Många djur ni kommer möta på de här lektionerna har restriktioner från ministeriet gällande ägande, uppfödning eller skötsel.

Under början av terminen kommer vi prata om olika magiska husdjur. Ni är säkert alla bekanta med katter, ugglor, råttor och paddor som är vanligt förekommande hos magiker, men de är inte nödvändigtvis magiska. Magikerfödda elever är säkert medvetna om ett antal av de magiska husdjuren som vi kommer prata om, så som puffsurrare och möss med magisk päls. Senare kommer vi också gå in lite på vad ministeriet gör och hur de har klassificerat vidundrena. Till våren kommer vi lära oss om magisk ohyra och sedan kolla lite mer på lite olika magiska djur.

Lektionsförfattare: Foxears