Skötsel och Vård av Magiska Djur 505

Testraler

Tid på året lektionen ges: Tidig hösttermin

Instruktioner

Läraren tar med eleverna ut i förbjudna skogen och låter dem få "se" testraler, men de flesta eleverna kommer antagligen inte kunna se dem, varför läraren beskriver deras utseende.

Ur läroboken:

Testraler är bevingade hästar som bara kan ses av personer som sett döden. För de som kan se dem, är de stora svarta hästar med benig kropp och stora läderliknande vingar som påminner svagt om fladdermusvingar. Deras ögon är helvita, glittrande och saknar helt pupiller. Den svarta kappan är blank och lätt genomskinlig och så tunn att formen av testralens skelett tydligt går att se. De har en lång svart man och svans. Till skillnad från hästar så har testralerna också långa huggtänder med vilka de fångar och förtär sina byten.

Vanligtvis kan man locka till sig dem med lukten av blod eller rått kött, även från mycket långa avstånd. De är köttätande djur som i det vilda jagar både fåglar i luften och byten i form av mindre däggdjur på marken. Den stora flock av testraler som finns på Hogwarts blir dock utfodrade av skolan och de är också tränade för att inte attackera andra djur eller elever förutsatt att de inte blir väldigt störda.

Testraler har en utomordentligt lokalsinne och är mycket intelligenta. Gör man sig vän med en tränad testral kan mar rida den och den förstår också när deras ryttare beskriver vart de vill flyga. Har de blivit tränade så är de lojala, men attackerar det de ser som en fiende och i sällsynta fall har det förekommit att testraler har attackerat någon de sett som fiende till sin ägare.

Testraler lever i mörka eller dunkla miljöer, och mörka skogar är deras naturliga habitat. De kommunicerar med varandra genom ett gällt tjut.

Hår från testralen är mycket magisk, men svårhanterlig då den endast kan handskas av en magiker som kan möta döden. Håret kan användas som kärnan i trollstavar, men då få trollstavsmakare har möjligheten att hantera håret är det inte vanlig eller populär i det sammanhanget.

Lektionsförfattare: Foxears