Talmagi 601

Själstal

Ur läroboken:

Själstalet beskriver hur du känner inombords. Andra kanske inte uppfattar den här delen av din personlighet, men du gör det förhoppningsvis. Själstalet är nödvändigt för att du ska förstå vad det är du känner inombords. Ditt själstal kanske inte når fram till dem du möter. De kanske ser mer utåtriktade tal, exempelvis ditt totaljag. Du själv behöver dock förstå vad som vibrerar i din själ, för det är det som har förmåga att leda till inre frid. Om vi lever i strid med vårt själstal kommer vi att märka det i form av känslor av sorg och otillfredsställelse.

Så här räknar du ut ditt själstal

Det numeriska värdet av alla vokaler i namnet du använder dig av läggs ihop och reduceras till ett ental. Om du t ex är döpt till Joanne Lovett, men kallas av alla (och dig själv) för Jo och dessutom har gift dig och nu heter Tyson, så är det namnet "Jo Tyson" du ska räkna på. Det gör du så här:

O+Y+O
6+7+6= 19
1+9=10
1+0=1

Jo Tysons själstal är alltså 1.

 1. A, J, S, (Å, Ä)
 2. B, K, T
 3. C, L, U
 4. D, M, V
 5. E, N, W
 6. F, O, X, (Ö)
 7. G, P, Y
 8. H, Q, Z
 9. I, R

Beskrivning i kort om varje tal:

 1. Med 1 som själstal är jag tillfredsställd när jag vinner en personlig seger eller upplever att jag just har vunnit någon form av tävling; när jag känner att jag är nummer ett i det jag gör och behandlas med respekt; när jag har modet att bara vara mig själv och känner mig fullständigt accepterad.
 2. Med 2 som själstal är jag tillfredsställd när jag är förälskad och befinner mig i en harmonisk miljö; när jag använder min kraftfulla intuition för att lösa problem som ligger framför mig; när jag hör min favoritmusik och samlar goda människor omkring mig.
 3. Med 3 som själstal är jag tillfredsställd när jag skrattar, uppträder, skriver eller använder min kreativitet på något betydelsefullt sätt; när jag ger ett gott råd till någon som följer det.
 4. Med 4 som själstal är jag tillfredsställd när jag känner trygghet och alla räkningar är betalda; när jag har en fast plan för framtiden och lever i en miljö som jag verkligen kan kalla mitt hem; när jag delar min kunskap med andra och vet att de drar nytta av min expertis.
 5. Med 5 som själstal är jag tillfredsställd när jag har friheten att komma och gå som jag vill; när jag kan resa och blottlägga all världens mysterier; när jag är på en fantastisk restaurang, ett hotell eller en fest och njuter av livet.
 6. Med 6 som själstal är jag tillfredsställd när jag har barn eller driver ett eget företag och har stort ansvar; när andra människor ser upp till mig och bekräftar mitt hårda arbete, när jag känner mig behövd och uppskattad av mina närstående.
 7. Med 7 som själstal är jag tillfredsställd när jag kan vara ensam med mina tankar och omge mig med naturens skönhet - havet, bergen och skogarna; när jag har hittat en andlig grund som jag kan bygga tillvaron på.
 8. Med 8 som själstal är jag tillfredsställd när jag har ekonomisk frihet, jobb, trygghet och ett fint hem; när jag för befälet och andra gör som jag säger; när jag säger sanningen och ser rättvisa i en svår situation.
 9. Med 9 som själstal är jag tillfredsställd när jag har löst gamla familjeproblem som har vållat mig smärta; när jag lever i nuet och tar till mig allt som livet har att erbjuda; när jag funnit ett levebröd som också gynnar mänskligheten.

Lektionsförfattare: Funa