Trollformellära 707

Skapa egna trollformler

Tid på året lektionen ges: Sommarterminen

Instruktioner

I början av året så fick eleverna i projektuppgift att under året skapa sin egen trollformel. De fick veta att det ska vara en formel som underlättar i vardagen på något vis och att den inte ska vara designad för att medvetet skada en annan magiker.

De har under året haft möjlighet att ta hjälp från professorerna och utvecklat sin formel så att den fungerar. De ska under den här lektionen demonstrera sina formler för varandra. De som har lyckats bra, enligt professorn, får en blankett som de ska fylla i som registrerar deras formel officiellt hos trolldomsministeriet.

Att tänka på både som elev och lärare:

  1. Även om eleverna går i sjuan och är i slutet av FUTT-året så betyder det inte att de kan göra väldigt avancerade trollformler. En del kanske inte lyckas särskilt bra alls. Att inte lyckas perfekt betyder inte att man får D i betyg! Det här är svårt och även en inte helt perfekt formel kan ge en elev A eller Ö i betyg för att de jobbat bra under året och ändå lyckats tillräckligt.
  2. Det är lättare att slå ihop två trollformler än att gör en helt ny, så är eleven inte superduktig i ämnet så kan det vara ett bra sätt att se till att den ändå lyckas med uppgiften.
  3. Försök tänka på vad din karaktär skulle göra för formel. Vilka intressen har din karaktär? Vad gör den mycket på sin fritid? Tänk utifrån det på vad din karaktär skulle vilja skapa för trollformel.

Ur läroboken:

-

Lektionsförfattare: Angfiel