Trollkonsthistoria 105

Babylons hängande trädgårdar

Tid på året lektionen ges: Sommartermin

Instruktioner

-

Ur läroboken:

Under antiken var Babylon en mäktig stad, huvudsätet för det babyloniska riket, belägen i nuvarande Irak. Babylonierna imponerade på många sätt men kanske främst med sina hängande trädgårdar, som räknas som ett av världens sju underverk. Det byggdes omkring 600 f.Kr. av kung Nebukadnessar II till hans fru, som oftast kallats drottning Semiramis eller Amytis av Media. Kung Nebukadnessar II var mugglarfödd trollkarl, omgiven nästan enbart av mugglare. Hans fru var häxa och uppvuxen enbart med magiker. Hon saknade sin gamla tillvaro och för att trösta henne byggde kungen de hängande trädgårdarna. Det var en byggnad med tolv terrasser med trädgårdar på, där växterna hängde över kanten så att de såg ut att sväva i luften. Trädgårdarna innehade en mängd magiska växter och djur och endast magiker släpptes in.

Sedan, omkring år noll, utfördes en av tidernas mest omtalade magiska bragder. De hängande trädgårdarna och större delen av staden Babylon doldes från mugglarna. Förvandlingen utfördes under en enda natt och man har ingen aning om varför. Det är än idag det största område i världen som är helt dolt för mugglarna och vad som är än mer imponerade är att det är originalformlerna som ser till att det förblir på det viset, skyddet har aldrig behövts förstärkas.

Babylon och i synnerhet trädgårdarna är idag ett av de största, magiska turistmålen. Men där finns inte bara turister: nästan sextusen häxor och trollkarlar bor under det magiska skyddet och det har sedan 1800-talet varit en officiell stat, enbart för magiker, av dess anhängare sedd som ett paradis fritt från mugglarsamhället.

Lektionsförfattare: Embli