Trollkonsthistoria 5GET

TKH-GET

ON-instruktion

Alternativ 1

Eleverna får välja varsin historisk person, mugglare eller magiker, som de beundrar och skriva en kort uppsats om varför de valt just den person de valt och vad den personen var känd för, och lite om dess historia, samt varför de beundrar honom eller henne.

OFF: Om det är en känd historisk mugglare kan du INTE göra om dem till en magiker, om det inte redan finns en godkänd lektion som säger detta. Gör du det kommer eleven att få K i betyg.

Om det är en magiker som inte hittats på av JK Rowling, eller inte är en spelad SH-karaktär, så ska det bara vara någon hyfsat obetydlig person, alltså inte en f.d. Trolldomsminister eller Hogwartsrektor eller liknande. Om du har fått godkänt av SL att ha en historisk Minister/Rektor eller liknande så kan du däremot välja den och fylla ut beskrivningen som skickades till SL.

Notera att du inte kan skriva om karaktärer från böckerna, d.v.s. personer som Harry Potter och hans klasskamrater, Tom Dolder (Ni-vet-vem), Marodörerna, Dumbledore eller liknande.

Alternativ 2

Eleverna får välja en historisk händelse (stor eller liten) som behandlas under elevernas fem första år på Hogwarts och skriva en uppsats om denna och om hur man kan se följderna av denna händelse i dagens samhälle. Uppsatsen ska innehålla en redogörelse av händelsen samt en redogörelse av positiva och/eller negativa effekter den fått.

OFF: Utdraget ur uppsatsen ska visa händelse och konsekvenser.

OFF-instruktion

VAD du ska göra: Beskriv i detalj hur din karaktär följer anvisningarna, och hur bra/dåligt det går för dem. Det ska även finnas med utdrag ur uppsatsen de skriver (minst 250 ord), där det som bes om i ON-instruktionen ska finnas med!

HUR du ska göra:

a) Spela detta över IRC/MSN/ICQ med en lärare i ämnet. Bestäm en tid/plats att göra det på eller haffa dem när du ser dem. Om spelet inte sker med den ämnesansvariga, utan en av de andra lärarna i ämnet, så måste loggen ändå skickas till den ämnesansvariga för godkännande och rapportering.
b) Skriv ett långt rollspelsinlägg om det och PM:a direkt till den ämnesansvariga.

Skriv om hur det känns för din karaktär när han eller hon gör provet, och vad de tänker. Tycker personen att det är svårt, eller är det hur enkelt som helst? Tar det lång tid? Är personen nervös för att inte få det betyg han/hon strävar efter? Är det deras favoritämne, eller är det värsta ämnet de någonsin haft och de ska bli glada att äntligen bli av med det?

NÄR du ska göra: När du vill, men gärna så snart du kan! Ju snabbare du bestämmer dig för hur du vill göra uppgiften, ju snabbare kan du genomföra den och skicka in den, och ju snabbare blir det rättat och ju snabbare får karaktären betyget.

Kom ihåg:

Lycka till!

Lektionsförfattare: Traxy/Spirry