Quidditch

Quidditch är den främsta sporten hos magikerna. Den spelas på kvastar, 15 meter upp i luften. Det gäller att skjuta en boll, Klonken, genom någon av motståndarlagets tre ringar. Varje mål ger 10 poäng till laget. Samtidigt gäller det för lagets Sökare att leta efter den gyllene Kvicken - den som fångar kvicken får 150 poäng, och matchen avslutas. Det lag med flest poäng i slutet vinner matchen.

I spelet används tre bollar: Den stora, röda Klonken som man skjuter mål med, två lite mindre, hårda, bruna bollar, kallade Dunkare, som försöker slå spelare av kvastarna, och den lilla gyllene, bevingade Kvicken, som ofta avgör matchen. Det kan ta veckor innan en match avslutas, för den slutar inte förrän Kvicken har fångats.

Varje lag har sju spelare. Dessa är Sökaren, vars uppgift är att fånga Kvicken; en Vaktare, som fungerar som målvakt; två Slagmän, vars uppgift är att skydda det egna laget från Dunkarna motståndarlaget skjuter iväg; samt tre Jagare, som passar Klonken mellan varandra och skjuter mål.

För att spela quidditch krävs att man har ett gott balanssinne, är bra på luftakrobatik - eller åtminstone är en skicklig kvastflygare, och att ha ett visst bollsinne. Sedan beror det lite på vilken position man ska spela också.

Vill du att din karaktär ska spela quidditch?

Anmäl intresse i Quidditchforumet och/eller prata med Magisports-SL!

Vad krävs av mig som rollspelare?

Att du är aktiv.

  • De fyra Quidditch-lagen har uttagningar ibland (det meddelas i forumet), och nya spelare väljs p.g.a. kompetens (någon som fått underkänt i flygning kan t.ex. inte väljas). Det är de bästa på att flyga och som anmäler sig snabbast som har störst chans att få komma med i laget. Har du dessutom förstått hur man spelar quidditch enligt böckerna/filmerna är det naturligtvis ännu bättre!
  • Uttagningar till quidditchlagen sker inte förrän tidigast i tvåan.
  • Det är SL som bestämmer hur quidditchmatcherna ska gå. Detta sker enligt en gammal, välbeprövad rollspelsmetod kallad "tärning". SL:s tärning avgör ifall ett skott mot målet ska missa eller gå genom ringen.

Laguppställningar

Sökare: Angel Field
Vaktare: April Conant
Jagare: Aileen Brackenbury, Chaser 2, Chaser 3
Slagmän: Miles Watson, Beater 2
Lagkapten: Aileen Brackenbury
Sökare: Hufflepuff Seeker
Vaktare: Lucy Thomson
Jagare: Layton Malkins, Quentin Hurst, Bedelia MacGee
Slagmän: Idelle Hodge, Ewan MacQueen
Lagkapten: Hufflepuff Captain
Sökare: Ravenclaw Seeker
Vaktare: Fionnlagh Ó Treasaigh
Jagare: Malcolm MacCannon, Chaser 2, Chaser 3
Slagmän: Beater 1, Beater 2
Lagkapten: Malcolm MacCannon
Sökare: Septimus Acton
Vaktare: Octavius Strange
Jagare: Diemos Eisenhower, Alpha Braddock, Chaser 3
Slagmän: Amadeus Acton-Aldwych, Beater 2
Lagkapten: Diemos Eisenhower

Matchresultat

Säsong 1

Säsong 2

Säsong 3

Säsong 4

Säsong 5

Säsong 6

Säsong 7