FAQ: Aktivitet

Hur aktiv måste jag vara?

Det beror på vad du har för karaktär(er) och vad karaktärerna gör. Om du har en elev behöver du bara hojta till en gång om året att du vill behålla karaktären, men i övrigt behöver du egentligen inte spela med den alls. Om eleven deltar i en lektion så måste du förstås logga in och besvara lektionen då och då, för om du inte gör det lär du så småningom bli ombedd att svara inom ett visst datum eller bli utsparkad från lektionen. Spelar du lärare är det ett krav att du loggar in minst en gång i månaden och spelar lektioner aktivt (helst ett svar varje vecka, eller åtminstone varannan).

De enda karaktärer som aktivt aktivitetskollas och som sparkas från sina poster ON om de inte spelas aktivt är Hogwartspersonal, Hogwartsprefekter och prestigepositioner (t.ex. avdelningschefer) inom Magivärlden, men lärare på Beauxbatons och Durmstrang kan också bli avsatta om de inte spelas. Då bägge skolor klassas som "ospelade" så är det upp till rektorn hur aktivt spelade de vill att lärarna ska vara.

Vem kollar så att jag är aktiv?
  • Beauxbatonslärare: Skolans rektor
  • Durmstranglärare: Skolans rektor
  • Hogwarts elevhemsföreståndare: Skolans rektor
  • Hogwartslärare: SSL
  • Hogwartspersonal: Skolans rektor
  • Hogwartsprefekter: Föreståndaren för varje elevhem
  • Magivärldsposter: MSL

Elever på Beauxbatons, Durmstrang och Hogwarts samt Magivärldsinvånare i övrigt kollas endast en gång om året, och då är det bara för att se om man fortfarande vill ha kvar karaktären.

Hur kollas aktivitet?

Genom att den som kollar gör en forumsökning efter inlägg skrivna av dig som nämner den karaktärens namn. Det är därför viktigt att du har med namnet på karaktären minst en gång i varje inlägg, helst i början så att det är lätt att se.

Om du har en karaktär som har ett smeknamn du brukar använda när du skriver, särskilt om det är ett smeknamn som är helt olikt namnet i övrigt, får du gärna säga till. De som kollar aktiviteten vet inte nödvändigtvis att din karaktär "Joanne Rowling" brukar kallas för "JK" i dina inlägg, medan det liksom är uppenbart att "Ron" i dina inlägg förmodligen handlar om din karaktär "Ronald Weasley".

Hur ofta kollas aktivitet?

En gång om året för de flesta karaktärer. Lärare, chefer o.s.v. (se ovan) kollas allt ifrån en gång i månaden till en gång var tredje månad beroende på hur hur mycket resten av spelet blir lidande av inaktivitet på posten. (Det är mindre påverkan för alla andra om en prefekt segar än en lärare, t.ex.)

Vad händer om man är inaktiv?

Du får en inaktivitetsvarning via PM i forumet. Där står det att personen som kollat inte har hittat några inlägg med din karaktär mellan två specifika datum, och ger dig en deadline att göra något åt det om du vill ha kvar din karaktär.

Vad händer om man får en inaktivitetsvarning?

Du får en månad på dig att antingen visa att du faktiskt HAR varit aktiv med karaktären under tiden som angetts (i så fall dras varningen tillbaka, eftersom du faktiskt inte har varit inaktiv), och har du INTE varit aktiv så har du istället en månad på dig att spela med karaktären.

Om du när deadline för varningen gått ut fortfarande inte har spelat med karaktären i forumet så rensas din karaktär ut, d.v.s. den blir avsatt från sin post. Är det en lärare så rensas den ut från spelet, eftersom en arbetslös lärare inte har på skolan att göra.

Kan jag ta bort en karaktär jag inte längre vill spela?

Ja, använd tråden Rensa ut eller ta tillbaka en utrensad karaktär i Reparo-avdelningen i forumet. Då slipper du vänta på både den årliga karaktärsinventeringen eller på att få en inaktivitetsvarning.

Om du inte vill rensa ut din karaktär utan låta hen dö på ett eller annat sätt så kräver detta tillstånd från Spelledarrådet.

Vad är en karaktärsinventering?

En gång om året (jan-feb) ber vi alla att besvara en tråd i forumet där man säger vilka karaktärer man spelar och om man vill ha kvar dem eller inte. Alla karaktärer och/eller spelare som inte står med där rensas ut. Det brukar stå som meddelande högst upp i forumet, finnas med bland nyheterna på hemsidan och postas om på Facebook, så det är svårt att missa, och man har en månad på sig att skriva i tråden.

Kan jag få tillbaka en utrensad karaktär?

Ja, se tråden Rensa ut eller ta tillbaka en utrensad karaktär i Reparo-avdelningen i forumet.

Kan jag få tillbaka en karaktär som dött?

Nej, inte annat än som spöken. Se FAQ: Spöken för mer information!