FAQ: Beauxbatonsakademin

När kan jag skaffa en karaktär på Beauxbatons?

När du vill. Du behöver inte ha spelat på Hogwarts för att spela på Beauxbatons.

Finns det någon åldersgräns?

OFF: Nej, det gör det inte. Inte mer än SH:s vanliga 11-årsgräns.

ON: Elever blir inskrivna vid skolan när de föds (som på Hogwarts), så man ansöker inte till skolan. Eleverna börjar på Beauxbatons året de fyller elva, d.v.s. som det är i Sverige.

Hur skaffar jag en elev?

Uppsök Beauxbatons-avdelningen av hemsidan, och gå in under Nykomling » Ansök om karaktär. Du behöver inte vara inloggad för att komma åt sidan.

Hur skaffar jag en lärare?

Lediga platser utannonseras i forumet. Håll utkik efter en lämplig tråd i Arkivskåpet » Efterlysning av spel/spelare. Eftersom Beauxbatons är en ospelad skola där man inte måste gå på lektioner för att byta årskurs är det inte säkert att platsannonser postas även om det finns lärarposter utan spelade karaktärer.

Måste jag börja i sjuan/Septième (lägsta årskursen)?

Nej, karaktären kan börja i vilken årskurs du vill.

Hur tar jag lektioner?

Se du om det finns en spelad lärare i ämnet och hör om den spelaren vill spela lektion med dig.

Du behöver inte spela lektioner för att avancera i årskurserna, så lärarspelaren har egentligen inte längre någon skyldighet att ge dig lektion, även om det naturligtvis är underförstått att om man spelar lärare så kan man kanske förvänta sig att det kan finnas någon elev som skulle vilja spela lektion ibland.

Hur går jag upp i en årskurs?

När du känner att det är lämpligt att låta karaktären gå upp en årskurs ber du rektorn att flytta upp den åt dig på hemsidan.

Var kommer man ifrån om man går på Beauxbatons?

Frankrike (inkl. Korsika), Belgien, Schweiz, Luxemburg, Andorra och Monaco. Några utav dessa platser är begränsade per årskurs p.g.a. låg befolkning. Här är de länder och regioner som är begränsade och hur många som kan finnas för varje årskurs:

  • Korsika: 5
  • Luxemburg: 3
  • Andorra: 2
  • Monaco: 1
Varför är årskurserna alldeles bakvända?

Det är baserat på det franska skolsystemet i verkligheten, och de räknar bakifrån! :) Alltså börjar man i sjuan (Septième) och slutar skolan i "nollan" (Terminale).

När kan min elev gå med i ett elevsällskap?

När som helst under deras Septième-år, d.v.s. det första året de är på skolan. Om eleven börjar direkt i en högre årskurs och går i ett elevsällskap så gick de med när de gick i Septième.

Hur många platser finns det i varje elevsällskap?

Det finns egentligen ingen begränsning, men det vore ju kul om det var lite utspritt så att alla inte gick i ett och samma.

Måste man tillhöra ett elevsällskap?

Nej, men det anses vara fördelaktigt.