FAQ: Durmstranginstitutet för Svartkonster

Varför ligger SHs Durmstrang i Ryssland när JK Rowling sagt att det ligger i Skandinavien?

JK Rowling har sagt ganska mycket som inte stämmer överens med det hon har skrivit. Ingenting hon beskrivit om Durmstrang passar in på Skandinavien, mer än att det är kallt. Allt annat tyder på att det ligger i Östeuropa, och ska det vara riktigt kallt så lär Durmstrang ligga någonstans i Sibirien.

Att en drös Östeuropéer (Viktor Krum är från Bulgarien, Igor Karkaroff är förmodligen från Ryssland) skulle gå på skola i Skandinavien, där de pratar helt andra språk, har en helt annan kultur och ett helt annat alfabet, tycker vi inte är trovärdigt, så enligt SH ligger Durmstrang i Ryssland och har ett upptagningsområde där och i länderna runtomkring med liknande språk och kulturer.

När kan jag skaffa en karaktär på Durmstrang?

När du vill. Du behöver inte ha spelat på Hogwarts för att spela på Durmstrang.

Finns det någon åldersgräns?

OFF: Ja, du måste vara 15 år för att ansöka om en Durmstrang-karaktär.

ON: Eleverna är 10-13 år gamla när de börjar på Durmstrang.

Hur skaffar jag en elev?

Uppsök Durmstrang-avdelningen av hemsidan, och gå in under Nykomling » Ansök om DS-karaktär. Du måste vara inloggad för att komma åt sidan.

Hur skaffar jag en lärare?

Lediga platser utannonseras i forumet. Håll utkik efter en lämplig tråd i Arkivskåpet » Efterlysning av spel/spelare. Eftersom Durmstrang är en ospelad skola där man inte måste gå på lektioner för att byta årskurs är det inte säkert att platsannonser postas även om det finns lärarposter utan spelade karaktärer.

Måste jag börja i ettan?

Nej, karaktären kan börja i vilken årskurs du vill.

Hur tar jag lektioner?

Se du om det finns en spelad lärare i ämnet och hör om den spelaren vill spela lektion med dig.

Du behöver inte spela lektioner för att avancera i årskurserna, så lärarspelaren har egentligen inte längre någon skyldighet att ge dig lektion, även om det naturligtvis är underförstått att om man spelar lärare så kan man kanske förvänta sig att det kan finnas någon elev som skulle vilja spela lektion ibland.

Hur går jag upp i en årskurs?

När du känner att det är lämpligt att låta karaktären gå upp en årskurs ber du rektorn att flytta upp den åt dig på hemsidan.