FAQ: Medlemskap i SH

Börja med SH

Hur går jag med i SH?

Skaffa ett hemsidekonto (Nykomling » Skaffa hemsidekonto) och ett forumkonto med samma namn som på hemsidan. Sedan kan du logga in på hemsidan och ansöka om en ny karaktär (Medlemmar » Ny karaktär).

Kostar det något att bli medlem?

Nej, SH är helt gratis. Har alltid varit och kommer alltid att vara.

Har SH någon åldersgräns?

Ja, du måste vara minst elva år gammal för att gå med i SH.

Att vi satt en åldersgräns på elva år är för att vi har medlemmar i alla åldrar, men många går på gymnasium eller universitet och använder språk som kan vara svårt att förstå om man är yngre. Vi har inga direkta restriktioner vad gäller svordomar och liknande heller (mer än allmänna trivselregler), vilket kanske inte lämpar sig för yngre ögon.

Att vi satt gränsen på just elva år är p.g.a. att man börjar på Hogwarts när man fyllt elva. :)

Måste jag kunna en massa om Harry Potter för att vara med?

Nej, verkligen inte, men vi har som krav att du läst en av Harry Potter-böckerna eller sett en av Harry Potter-filmerna så att du vet vad Hogwarts och Magivärlden är och hur det fungerar (t.ex. att det finns elevhem, vad Diagongränden är och varför man måste ha en trollstav).

Måste jag vara svensk/bo i Sverige för att få vara med?

Nej. Om du kan läsa och skriva på svenska (eftersom det är språket vi använder på SH) så spelar det ingen roll var du föddes eller var du bor.

Vi har haft medlemmar i t.ex. Australien, Storbritannien och USA genom åren.

Hur många karaktärer kan jag ha per användarkonto?

Du har en användare på SH (ett konto i forumet och ett på hemsidan) och du kan ha hur många karaktärer du vill ha och orkar med där.

Jag var medlem och slutade men vill komma tillbaka. Varför kan jag logga in på hemsidan med min gamla användare men inte forumet?

Det nuvarande forumet togs i bruk 2017-01-01, så om du var medlem på SH 2008-2016 har du inget konto utan måste skaffa ett nytt. 2008-2016 hade vi TVÅ forum (Forum1 och Forum2), där du troligtvis fortfarande kan logga in, även om du inte kan posta något.

Hålla på med SH

Hur byter jag användarnamn?

Se instruktionerna i Reparo » JAG VILL BYTA ANVÄNDARNAMN!

Hur byter jag lösenord?

Hemsidan: Genom att gå in på Medlemmar » Uppdatera info. Om du inte har någon karaktär så kan du tyvärr inte byta lösenord.
Forumet: Se Kontoinställningar under Profil.

Vad gör jag om jag glömt mitt lösenord?

Hemsidan: Se Glömt lösenord. Du borde få ett mejl.
Forumet: Se Jag har glömt mitt lösenord. Du borde få ett mejl.

Vilka uppgifter håller SH om mig?

Se SHs GDPR-policy.

Sluta med SH

Hur tar jag bort mina användarkonton på SH?

Mejla Traxy eller kontakta henne via PM (forum/Discord). Du hittar SHs GDPR-policy här. Discord är en separat webbtjänst utanför SH, så vi kan inte ta bort dig därifrån, men du kan alltid välja att lämna SHs servrar.

Vad gör jag om jag ångrat mig och vill inte vara med, trots att jag har anmält en karaktär?

Om namnet har blivit godkänt, låt bli att skicka in en bakgrund. Om namnet har blivit underkänt, låt bli att skicka ett nytt namn. Din anmälan kommer att tas bort om några månader.

Om du har fått en bakgrund underkänd, låt bli att skicka in en ny version. Har du skickat in en bakgrund och väntar på svar, mejla Sorteringshattarna och säg att du ångrat dig och inte vill vara med, så slipper de onödigt arbete.

Kan jag få tillbaka karaktärer från ett raderat användarkonto?

Nej, de raderades när kontot raderades. Du får skapa ett nytt användarkonto och anmäla karaktären från början.

Måste jag sluta i SH om jag inte har tid att spela längre?

Nej. Vi har inte något krav på att t.ex. elever ska spelas aktivt, så om du inte har tid att spela på ett tag så låter du bara bli att spela. Se FAQ: Aktivitet för mer information!

Måste jag sluta i SH om jag vill skapa en ny karaktär och ta bort den gamla?

Nej. Se tråden Rensa ut eller ta tillbaka en utrensad karaktär i Reparo-avdelningen i forumet, som du använder om du vill ta bort en karaktär.