20 idéer till korta småspel

Vindlande, ångestfyllda intriger, långa myskvällar i sällskapsrummet och motvilliga grupparbeten som aldrig tycks bli färdiga i all ära, men ibland är vi sugna på något mindre långsiktigt. Här hittar vi en massa kärlek till stulna ögonblick, slumpmässiga möten och brottstycken ur konversationer - 20 idéer till korta småspel!

Vi har sammanställt en lista på 20 olika situationer dina karaktärer kan hamna i som har ett gemensamt mål- spelen ska inte bli så långa. Passar bra för att spela ett helt spel på en spelkväll, för att tutta ihop två karaktärer som aldrig annars skulle träffats eller för den riktigt sega spelaren som ändå vill kunna avsluta ett spel emellanåt.

 1. Ni står i toalettkön på den kortkorta rasten mellan två lektioner.
 2. Ni viskar i sovsalen. Om sju inlägg kommer någon att fräsa åt er att vara tysta och låta dem sova.
 3. Börja ett spel mitt i ett samtal. Skriv fem inlägg var. Sen händer NÅGONTING som avbryter spelet. Improvisera ihop vad det kan vara under spelets gång eller plötsligt i sista inlägget!
 4. Karaktär A behöver låna en fjäderpenna, spelet avslutas när karaktär B hunnit rota fram den ur väskan.
 5. Karaktärerna packar sin väska/gör iordning det absolut sista för att lämna sovsalen innan första lektionen.
 6. Det är morgonträngsel framför speglarna/toalettkö innan första lektionen.
 7. Ni väntar utanför ett klassrum på att lektionen ska börja. Om sex inlägg dyker professorn upp.
 8. Ni väntar på att ett gäng sega elever ur en annan årskurs ska resa sig och gå så att ni får plats att sätta er och äta. / Ni måste avsluta er lunchkonversation snabbt för det står ett gäng otåliga elever som vill ta över er plats vid bordet.
 9. Du/ni står och väntar på en person som inte dyker upp. Efter ett par inlägg bestämmer du/ni dig/er för att ge upp och göra något annat.
 10. Karaktär B kommer på karaktär A i färd med att klottra på toaletten.
 11. Två mugglarfödda elever får chansen att prata om något gemensamt intresse hemifrån. Doctor Who är en kvinna, favoritlaget vann en match, Storbritannien ska gå ur EU... De blir sedan avbrutna efter ett par inlägg.
 12. Karaktär A håller på att komma för sent till en lektion och springer genom korridoren. Hen krockar med karaktär B.
 13. Ni måste slå era kloka huvuden ihop för att lista ut hur ni ska övertala ett spöke att flytta sig så ni slipper gå rakt igenom hen för att komma igenom dörren hen befinner sig framför.
 14. Två karaktärer diskuterar något utomhus. Börja mitt i samtalet. Efter en stund börjar det spöregna, de flyr tillbaka mot slottet/motsvarande inomhusmiljö och spelet avslutas.
 15. Hogwartsexpressen har precis stannat på perrong 9 ¾ och det är de sista minutrarna att säga hejdå till vänner innan det är dags att återförenas med familjen inför jul-/sommarlovet.
 16. Karaktär A är kär i karaktär B. Karaktär A bekänner genom att ge karaktär B en lapp där hen bekänner sin kärlek.
 17. Ni är ute efter utegångsförbudet och måste smyga er förbi en prefekt ute på patrull, ni har fyra inlägg var på er!
 18. Karaktär A tappar något ut genom fönstret ner på borggården där karaktär B befinner sig.
 19. Era husdjur hamnar i luven på varandra när ni möts i korridoren.
 20. Ni befinner er på en plats där ni inte borde vara. Om några minuter blir ni utschasade av en lärare/prefekt.