7 tips på hur du kan gestalta din karaktär i bildform

Som liten älskade jag att göra olika typer av figurer, både på papper men även i spel samt på “doll maker”-hemsidor. Så detta kommer jag väva in i dagens lucka. Vare sig du vet exakt hur din karaktär ser ut eller om du behöver ett sätt att få igång din fantasi!

Mina karaktärer Mary Demarrow (Magivärldskaraktär, Tatuerare) samt Orion Horsfall (Hogwarts elev, Gryffindor år 3) kommer under denna luckan få vara mina assistenter för att demonstrera de olika metoderna jag pratar om. (Ibland kommer Mary få hoppa tillbaka till Hogwarts-tiden beroende på utbud av kläder o.s.v.)

Ett par punkter innan vi börjar

  • Som ett snabbt tips, picmonkey.com är en toppen-bra, gratis sida där du kan redigera eventuella bilder. Du kan justera färger, beskära osv. Så ifall ni använder någon av mina nedanstående tips, så kan ni justera lite extra på PicMonkey om ni vill!
  • Kom ihåg att om du är yngre, ladda inte ner eller godkänn något okänt program innan en förälder/förmyndare okej-at det.
  • På grund av att många av dessa är från världens olika hörn, är en del ganska “könsbegränsade”. Jag kommer använda termerna “kvinnlig” och “manlig” enligt alternativens egna direktiv men detta ska självklart inte påverka er kreativitet att kunna inkludera andra könsidentiteter (t.ex. trans, ickebinär o.s.v.)

Så, det var det! Nu kör vi!

1. Face claim (FC)

Du kanske har sett lite olika skådespelare eller till och med helt okända ansikten på forumet? För att ge våra karaktärer en så “äkta” känsla som möjlig väljer vissa spelare att hitta en riktig person som kan gestalta utseendet på sin karaktär.

Hur du än väljer att gå till väga, vare sig du baserar utseendet på någon som finns eller du googlar “red haired boy” och hittar en bild som funkar, så måste du komma ihåg att bilderna egentligen inte tillhör dig. För att undvika tråkiga situationer och missförstånd så är mitt tips att du tänker efter vart du delar bilderna, kanske har lite koll på “copyright” eller för att vara på det säkra sidan - hålla bilderna inom vårt community, där folk förstår varför du lånar bilderna.

+ Ger en verklig känsla.
- Svårt att hitta en faceclaim som har exakt samma detaljer som din karaktär vilket gör att visa unika egenskaper kan förbises.

2. The Sims (4)

The Sims. Rätt så välkänt spel. Känner du inte till vad det är så kan det snabbt kortfattas som ett simulator spel där din kreativitet kan flöda i både figurskapande, husbyggande samt spelande med dina “simmar”. Just Sims 4 har ett väldigt bra figurskaparprogram där du kan leka med kropp, ansikte, stil och ja - så gott som allt!

Alla har inte Sims 4 och det är helt förståeligt, men till Windows finns det möjlighet att via Origin ladda ner en Demo för Sims 4 där du får - that’s right - skapa simmar!

+ Går att justera och leka med väldigt mycket!
- Går ej att “spara” bilder direkt, så print screen kan behövas. Tipsar även lite redigering om en vill ha en lite roligare känsla i bakgrunden.

3. Lunaii

När jag började på SH 2008 så var detta en rätt så populär grej. Lunaii låter dig skapa små avatarer med en “chibi” inspirerad känsla. Bilderna blir likt en “profilbild”.

+ Det finns halsdukar och stavar vilket kan ge en liten extra Hogwarts-känsla samt färgalternativen är väldigt breda.
- Svårt att anpassa mer exakta detaljer, drag osv. så sådant blir ganska generellt.

4. Avatar Maker

Avatar Maker liknar Lunaii en del i sättet där det är axlarna och uppåt som visas. Lunaii är mer “chibi” (sötare manga stil) och denna är mer åt det klassiska manga-hållet. Även denna ger lite av en “profilbilds”-känsla.

+ Det går att välja från väldigt mycket färger vilket gör det smidigt för de karaktärer som kanske har väldigt sär-egna hår-, hud- eller ögonfärger.
- Avataren har bara en "kvinnlig" bas, så för karaktärer med starka maskulina drag passar detta kanske inte.

5. Azalea Dress up Dolls

Azalea Dress up Dolls har en stor uppsjö av olika dollmakers. Det finns väldigt individuella stilar och genrer vilket gör att det blir svårt att täcka alla. Men kolla runt på sidan och kika, om du har en viss stil på din magivärldskaraktär eller du kanske har ett spöke från 1800-talet så hittar du säkert något som funkar för dig. Jag valde en av de “dockorna” som jag tycker om bara för att demonstrera en av alla alternativ hemsidan erbjuder. Dock är denna endast “kvinnlig”, men som sagt - det finns en uppsjö av allt! (Hemsidan kräver allt som oftast Adobe Flash).

+ Finns väldigt många olika alternativ för olika typer av karaktärer.
- Jag har stött på en del problem när det kommer till att spara ner bilderna (men jag print screenar istället till slut).

6. Doll Divine - Harry Potter

Doll Divine - som likt Azalea Dress up Dolls är en sida med många olika typer av “dockor” - finns en Harry Potter katergori. Under denna kategorin finns tre olika alternativ, “Hogwarts Scene”, “Hogwarts Couples” och “Hogwarts Maker”.

“Hogwarts Scene” tillåter mer kreativitet då du kan flytta runt på karaktärerna och välja upp till 8 (4 “kvinnliga, 4 “manliga”) stycken att ha i samma bild. “Hogwarts Couples” visar en “manlig” och en “kvinnlig” karaktär, som tyvärr ej går att byta ut. “Hogwarts Maker” har bara alternativet att göra en “kvinnlig” karaktär. (Hemsidan kräver allt som oftast Adobe Flash.)

+ Rolig att kunna leka med grupp foto-stilen samt utbudet på skoluniformer är smidigt.
- Väldigt tråkigt utbud på kroppstyper samt svårt att visa detaljer. Har även här stött på lite problem med att spara ner bilder, men print screen funkar som ett alternativ.

7. Couple/Friends Maker

Även Couple/Friends Maker är från Doll Divine, men här har vi ett manga-inspirerad alternativ för två karaktärer. Här har du möjlighet att göra ett söt bild på två karaktärer som kanske är bästa vänner eller har en romantiskt relation. Rollerna “man” och “kvinna” går att mixa och matcha. (Detta är ju som sagt från Doll Divine, vilket betyder att även denna behöver Adobe Flash samt ‘spara ner bilerna’-problemet löst.)

+ Möjlighet att sätta två karaktärer i samma bild med en roligare pose.
- Dåligt utbud av kroppstyper och ansiktsformer.