Göra bild på karaktärer

Som vi alla vet kan det vara svårt att skaffa sig en bild av hur en karaktär ser ut. Först tar det ett tag för en själv som spelare att bestämma hur den ska se ut, och sen gäller det att förklara för andra också. Många gånger vill man illustrera hur de ser ut, men eftersom inte alla kan rita själva så använder vi oss av diverse andra metoder. Jag tänker nu inte gå in på hur man letar reda på skådespelare som kan "spela" ens karaktär, utan istället ett par sidor som kan hjälpa en att själv skapa en bild av sin karaktär.

Först är jag rätt säker på att alla känner till elouai och alla dess dollmakers. Det finns oerhört många alternativ här, nästan så många att det kan bli lite överväldigande ibland. Både pojkar och flickor, och lite Hogwarts-grejer här och där.

I samma stil som elouai finns också Madame Malkins, som är mer specialiserat på just Hogwarts-prylar. Många alternativ här också, både pojkar och flickor, och som sagt, mycket Hogwarts-grejer.

En rätt kul sida för de med tjejkaraktärer är DHFs Hogwarts-dollmaker. Den här sidan funkar inte i Firefox av någon anledning, och jämfört med en del sidor har den inte så hemskt många alternativ, men nog många för att man ska kunna ha rätt skoj. (Man använder den genom att klicka och dra bitarna till rätt plats.)

För de med vuxna tjejkaraktärer (eller kanske för tjejer utanför Hogwarts) finns också DHFs häx-dollmaker. Inte jättemånga delar här heller, men som sagt, kan vara kul att pyssla med en stund.

Förra året hittade jag också Hogwarts Student Maker, som är ett flash-program som låter en designa sin egen tjejstudent. I år finns också Hogwarts Couples Maker som dessutom låter en göra killar. Mycket snyggt blir det, och det finns en hel del sätt att utforma henne så hon blir unik. (Att man sedan får ta ett elevhemstest i början är bara en extra liten rolig bonus.)

Hero Machine är ett annat flash-program man kan leka lite med. Det tar kanske en stund att lära sig hur det fungerar, men det finns en del magiska prylar att använda sig av, och den har saker för både män och kvinnor.

Om man nöjer sig med att göra sin karaktärs ansikte så finns Flash Face, där man kan välja olika ansiktsdelar och plocka ihop dem på rätt sätt. Det finns hemskt många delar att använda sig av, och sätt att sätta ihop dem. Det lite tråkiga med den är att bilden blir svartvit - men den blir realistisk! Det här är typ någon slags prototyp för poliser när de ska göra fantombilder. :)

Om man vill vara lite mindre realistisk och mer animé så finns FaceMaker, också med en hel delar. Om man gör pojkar eller flickor är helt upp till en själv, baserat på hur man sätter ihop delarna.

Hoppas ni har kul med de här, gör många snygga karaktärsbilder, och tipsar mig om ni hittar fler saker som borde länkas till också. :D