Inaktivitetsvarningar för Hogwartslärare

Om du har en Hogwartslärare så krävs det att du är aktiv. I slutet av varje månad (fr.o.m. januari 2019), vanligtvis sista tisdagen i månaden, gör SSL en koll av alla pågående lektioner. Om du inte har postat några lärarinlägg alls med karaktären från senaste kollen så får du en inaktivitetsvarning via PM, där du ombeds att göra något med läraren senast nästa månads koll för att behålla den.

Inaktivitetsvarningen talar om vilken lärarkaraktär det gäller (en del har ju flera stycken och bara för att man glömt en har man inte nödvändigtvis glömt bort alla), när senaste lärarinlägget postades, och hur länge man har på sig att göra något för att inte bli utrensad. Inaktivitetsvarningar skickas ut i samband med lärarkollen, så man har ungefär en månad på sig - fram till nästa koll.

Undantag

Du som lärarspelare måste logga in i forumet minst en gång i månaden för att inte rensas ut automatiskt - detta datum överensstämmer inte nödvändigtvis med datumet för lärarkollar! Om du var inloggad senast 10 juli och besvarade trådar så är du okej enligt lärarkollen i slutet av juli. Har du däremot inte loggat in alls mellan 10 juli och 10 augusti så rensas lärarkaraktären ut 11 augusti, såvida du inte bett om tjänstledighet för karaktären.

Tjänstledighet

Om du vill behålla din lärare men inte kan/vill/orkar spela lärare just nu så kan du be om tjänstledighet, vilket i så fall gör att karaktären kan vara helt ospelad i upp till sex månader. Kontakta SSL omgående ifall du vill bli tjänstledig och säg hur länge du vill ta ledigt! Du kan be om t.ex. två månader och sedan be att utöka tiden i upp till sex månaders frånvaro totalt. Dina trådar kommer att tas omhand av andra och karaktären omfattas inte av lärarkollen förrän hen återvänder till spelet.

Är din lärarkaraktär en elevhemsföreståndare kan hen vara tjänstledig från sitt ämne i två månader MEN du måste fortfarande sköta dina EHF-uppgifter ON och OFF under den tiden.

Om du inte har något intresse av att behålla din lärare behöver du inte göra något, eftersom hen kommer att rensas ut om du inte pratat med SSL om tjänstledighet och SSL inte hittar någon aktivitet vid nästa lärarkoll.

Vad räknas som aktivitet när man fått en inaktivitetsvarning?

Endast aktivitet på lektioner räknas vid aktivitetskollar, eftersom poängen är att kolla så att lektioner flyter på, eftersom det trots allt är en lärarkaraktärs huvudfunktion både ON och OFF. Vid en inaktivitetsvarning så ombeds man att "göra något" för att undgå utrensning, men vad kan man göra för att "göra något"?

Giltig aktivitet

 1. Svara i en pågående lektion om det är lärarens tur.
 2. Har ingen elev svarat sedan förra lärarinlägget? Peta på eleverna och posta ett OFF-inlägg i tråden som säger att du petat på eleverna.
 3. Har du ingen pågående lektion? Kolla "BE OM LEKTIONER HÄR"-tråden och öppna en ny lektion i den årskurs någon bett om.
 4. Har ingen bett om lektion? Öppna en ny lektion i en årskurs (som inte redan har en öppen lektion i ämnet) oavsett. Det kan finnas elever som behöver lektioner men som inte bett om den än.
 5. Har du redan öppnat en lektion i varje årskurs där ämnet spelas? Stäng en öppen lektion som har minst en elevspelare.
 6. Har du öppna lektioner i ämnets alla årskurser, men ingen har gått med? Starta en läxläsningstråd.
 7. Har du redan en pågående läxläsningstråd i ämnet? Skriv ett svar med läraren i den om det finns någon elev de skulle kunna reagera på.

Ogiltig aktivitet

 • Bumpa en pågående lektionstråd där läraren svarade senast.
 • Ta bort senaste lärarinlägget ur en tråd ingen svarat på än och posta det igen.
 • Bumpa en redan öppnad lektion som ingen gått med i.
 • Ta bort en öppen tråd ingen gått med i och posta den igen som en ny tråd.

Anledningarna till ovanstående är att det inte är ny aktivitet, det är återvunnen aktivitet. Senaste lärarsvar finns antecknat, så om det står i kollen att senaste inlägget postades 25 mars men vid nästa koll finns inget inlägg med det datumet, utan istället är senaste inlägget postat 25 april, så märks det. Samma sak med trådar. Om en länk ska gå till en tråd som startades 25 april men det nu står 25 augusti på den så är det uppenbart att det inte är en ny tråd. Om länken till en öppen lektion plötsligt inte fungerar, men det plötsligt finns en helt ny lektion i samma årskurs från samma spelare ... så märks det också.

"Men jag har ju redan gjort allt det där"

Vad gör man om man nu HAR gjort allt ovanstående, men det är inte tid att avsluta läxläsningstråden och öppna en ny, eller ingen som har börjat spela i den så att man kan svara? Man ska ju inte gärna bli utrensad bara för att det inte finns någon som för tillfället vill/kan ta lektioner i ämnet, det är lite taskigt. Om eleverna inte vill/kan gå med i en lektion så är det ju faktiskt inte lärarens fel.

Om man inte har några lektionstrådar att besvara/stänga/öppna så är nästa steg i så fall att göra något med karaktären UTANFÖR lektionssalarna. Eftersom dessa inte vanligtvis omfattas av läraraktivitetskollen så får man skicka länk till spelet/inlägget till SSL så att hen är medveten om att man använt karaktären.

Exempel på aktivitet utanför lektionssalarna

 • Starta ett nytt spel - kanske sitter läraren i lärarrummet och dricker te? Är ute på en promenad nere vid sjön? Tar en sväng till Hogsmeade? Lärarna har ju liv utanför klassrummet de också!
 • Hoppa in i en befintlig speltråd. Kanske finns det redan ett lärarrumsspel, eller någon annan som är ute och går vid sjön eller Hogsmeade, eller några elever som behöver en vuxen som lägger sig i?
 • Skriv ett dagboksinlägg. Om karaktären inte redan har en dagbokstråd så kan man ju skapa en - då har man dessutom något att skriva i nästa gång, om det skulle behövas!

Det är viktigt att komma ihåg att fortsätta spela i tråden om man hakar på någon annans, eller någon hakar på ens egen. Dels så betyder det ju att man är aktiv med karaktären och dels så är det kul för ens medspelare att ha någon att spela med. Om man hakar på en tråd bara för att undvika utrensning och sedan inte bryr sig om att skriva i (trots att någon annan väntar på ens svar) förrän nästa gång man får en inaktivitetsvarning så ... så är man ju egentligen inte aktiv med läraren, utan försöker bara göra minsta lilla möjliga för att den inte ska rensas ut. Om man är så oengagerad i att spela med sin karaktär, är det egentligen någon poäng med att överhuvudtaget ha kvar den då? Man ska ju liksom ha en karaktär för att man VILL spela med den.

Antal inaktivitetsvarningar

Notera att du bara kan få totalt TRE inaktivitetsvarningar på sex månader. Är du på väg att få en fjärde "på raken" så kommer din karaktär istället att rensas ut utan vidare förvarningar. Du kan med andra ord inte vara inaktiv en månad och få en varning, skriva ett inlägg för att undvika utrensning, vara inaktiv igen, o.s.v. mer än tre gånger.

Varningar försvinner av sig självt om man är aktiv flera månader i rad, eftersom "sex månader" betyder de senaste sex månaderna. En närmare/enklare (och visuell) förklaring hittar du här!