Inspirationstips

Tycker att det skulle vara litet trevligt med en lista (alla gillar ju listor!) som ger en massa inspirationstips om man har svårt att motivera sig.

Kolla igenom gamla loggar

Kanske låter som en tråkig grej, men det funkar faktiskt. Att läsa igenom gamla loggar som man själv eller som några andra spelat fungerar väldigt mycket som en pepp. Man kommer ihåg saker man glömt bort, och ett spel med smart intrig gör en motiverad till att själv spela en bra sådan.

Läsa/titta på Harry Potter

Ibland kan problemet med inspirationen vara att man glömt bort hur världen är uppbyggd, så ett bra sätt att återfå den kunskapen är att helt enkelt läsa om någon utav böckerna eller se om någon utav filmerna. Kanske att man har med sig ett anteckningsblock vid sidan om som man kan fylla i med idéer om vad man ska spela.

Träffa SHare

Låter kanske som ett konstigt steg, men att planera spel är mycket lättare IRL över en kopp te än över nätet. Det här steget är väl inte så praktiskt ifall man bor långt ifrån alla SHare, men vi har nog ändå ett sorts nät över Sverige som borde täcka de flesta. Kom ihåg att ta med dig en vuxen ifall det är första gången du träffar personen! Inte för att jag tror att någon på SH skulle vara en liten snuskhummer (eller okej det är vi ju, men ändå :look), men jag antar att man ändå måste skriva in just det så jag inte blir anmäld av någon ilsken förälder någonstans i Jönköping.

Läsa/se vad som helst

Visst är Harry Potter en alldeles underbar källa för inspiration, men det är långt ifrån den enda. Man kan få många uppslag till handlingar ur andra böcker och filmer, roliga eller sorgliga situationer som man kan försätta sina karaktärer i. Dessutom kan man ju låta sin karaktär läsa/se samma sak och spela på deras reaktioner runt det. Vi har till exempel Traxys Edward, som är alldeles tokig i Star Wars, och drar paralleller till dessa filmer titt som tätt. :)

Lyssna på musik

Man glömmer ibland bort hur stor skillnad det kan vara att ha musik som passar till ens karaktär. Tro mig, om man har ett bra ledmotiv att lyssna på medan man spelar så gör det stor skillnad.