Vad karaktärer tycker om julen

Julspel, där en kanske måste ha lite koll på vad karaktären egentligen tycker om julen. Det är i alla fall inte det jag funderar över mest när jag hittar på mina karaktärer, så jag skulle nog säga att jag inte har en aning om vad de flesta tycker om julmat, snö eller pynt. Därför är detta en julintervju för karaktärer, för att en ska kunna lära känna karaktärerns juliga (eller ojuliga) sidor.

1. Berätta om din karaktärs julfirande. Hur firar din karaktär jul? Firar hen ens jul? Är det med stora, tjocka släkten med uppåt 30 personer kring julbordet eller är det hemma med familjen, bara de? Reser familjen bort? Har de några speciella jultraditioner som kanske inte är helt som alla andras? Kan det vara så att din karaktär är en av de elever som varje år stannar kvar och tillbringar julen på Hogwarts istället? Varför då?

.2 När är det okej att börja med julfirandet? Blir din karaktär upprörd av mince pie-ätande i november eller spelar hen julmusik på högsta volym i september? Hur viktigt är detta för din karaktär?

3. Vad tycker din karaktär bäst om på julbordet? Är den ens speciellt förtjust i julmat eller är det kanske julgodiset som lockar mest? Kanske inget av dem? Se Jul i Storbritannien för en beskrivning av vad brittisk julmat är!

4. Vad har din karaktär för inställning till snö? Vill hen dyka rakt ner i snödrivor, tycker hen om det på avstånd eller är det bara en enda stor avsky? Bor din karaktär ens på en sådan plats att det kommer snö överhuvudtaget eller är Hogwarts första platsen där din karaktär fått uppleva snö?

5. Vad tycker din karaktär om julmusik? Bu eller bä? Vill hen ha gamla klassiker eller är det popmusiken som spelas på radio som är favoriterna?

6. Vad önskar sig din karaktär i julklapp? Har hen skrivit en fysisk önskelista? Brukar denna önskelista vara lång eller är karaktären en sådan person som aldrig vet vad hen vill ha? Se även 22 saker din karaktär kan önska sig i julklapp.

7. Vad har hen för inställning till julpynt? Vill hen ha så mycket som bara går att få, nästan ingenting eller någonstans där emellan? Hur ska julpyntet se ut? Glitter och stjärnor eller granris och tomtar?

8. Hur är hen på att köpa julklappar? Köper hen dem i god tid eller är hen en av dem som jäktar runt i Hogsmeade eller Diagongränden den 24? Är hen bra på att hitta bra julklappar eller blir det oftast sådär? Är hen kanske till och med en sådan person som gör många julklappar själv?

9. Tror din karaktär fortfarande på tomten? Om inte, när och hur slutade hen göra det? Listade hen ut det själv efter hand eller kom det brutalt som en blixt från klar himmel efter att ett äldre syskon eller äldre kusin gjort avslöjandet? När slutade hen tro i så fall?

10. Nu, när vi kommit till sista frågan och du fått fundera lite på flera olika julaspekter, vad tycker din karaktär egentligen om julen?