Information till quidditchlagkaptener

Uttagningar

Du som lagkapten ska kontakta spelaren/spelarna som är intresserad och sedan spela ett uttagningsspel med eleven/eleverna. Det är upp till dig om du vill ha ett spel per spelare eller om du vill köra ett större spel med alla.

Varje karaktär som är med på uttagningen ska skriva minst 5 inlägg i uttagningstråden för att det ska räknas. När de skrivit sina fem inlägg så kan man så klart spela mer, men det ”räknas inte” (tänk läxläsningstrådarna).

Uttagningar sker i mitten/slutet av September. Eftersom SH:s tid är väldigt timey wimey så kommer det säkert att behövas ha uttagningar under andra tider på året (om någon hoppar av), men generellt så ansöker folk i början av året.

Hur du vill utforma uttagningarna är helt upp till dig.

Vem ska utses?

Det är din karaktär som utser de i laget. Man måste givetvis tänka på att om man bara utser sina bästa vänner så kommer kanske EHF att vara framme och tycka att man inte direkt sköter sitt jobb eller så blir man konfronterad av folk i elevhemmet om man förlorar hela tiden, men annars är det fritt fram att agera på vad just din karaktär tycker är bra/dåliga egenskaper för någon som ska vara med i hens lag.

Genrellt så brukar man ha kvar samma personer i laget som redan har blivit antagen, så man håller bara uttagning för de poster som är lediga. Man ska dock vara medveten om att du som lagkapten kan välja att ha uttagningar för alla varje år, oavsett om de varit med i laget innan eller inte. Dock ska det passa ihop med SH:s tidslinje så lycka till ;)

Man får bara ha en karaktär per lag per spelare.

Egenskaper för Laget inför Matcher

Du ska ge laget poäng på de olika egenskaper som du tycker att ditt lag har. Om du har många bra små smidiga spelare så kommer laget ha bra rörelse, om du har många stora starka spelare som kastar hårt så kommer laget vara bättre på styrka.

Du kommer få lägga ut poäng på de sex egenskaperna Styrka, Rörelse, Bollsinne, Kvasthantering, Taktik och Material.

  • Styrka: Rå styrka i laget. Om man har många stora starka spelare så borde den här egenskapen vara ganska hög.
  • Rörelse: Smidighet. Har man många små smidiga spelare som kan röra sig snabbt så borde den här egenskapen vara ganska hög.
  • Bollsinne: Hur laget är på att hantera de olika bollarna i spelet. Fånga, kasta och slå.
  • Kvasthantering: Hur bra man är på själva flygandet. Att svänga, ducka, kasta sig framåt, göra tricks i luften o.s.v.
  • Taktik: Hur bra taktiskt sinne laget har. Om man som lagkapten fokuserar mycket på taktik, kolla upp ens motstånd, planera manövrer o.s.v. så kan man lägga det här högre än om man bara har ”vanliga” träningar.
  • Material: Hur bra material som laget har tillgång till. Har en elev den nyaste coolaste kvasten som finns på marknaden så kan det här gå upp. Om man bara använder skolans skydd/kvastar/slagträn o.s.v. så kan den här ligga på noll.

Poängen som man får dela ut beror på vilken årskurs som spelarna är inom. En tvåa ger 2 poäng, en trea ger 3 poäng, en fyra 4 poäng o.s.v. Så har man ett lag på sju stycken sjuor så kommer man få 49 poäng att dela ut, medan om man har ett lag på sju stycken tvåor så får man 14 poäng. Ospelade elever ger laget 3 poäng oavsett vilken årskurs vi låtsas att de går i.

Tänk på att poängen ska reflektera laget som helhet. Om du har en elev som är en stor muskelknutte men alla andra är små smidiga raketer så kan styrka vara ganska lågt fortfarande för generellt så är laget mest fokuserad på smidighet och kvastkontroll.

Du får så klart väldigt gärna resonera med resten av spelarna OFF hur ni tillsammans tycker att det ska vara, men det är lagkaptenen som har sista ordet.

Lagkaptener kan när som helst skicka in en uppdatering för laget genom att en ny karaktär har tagits in eller att de som finns i laget har tränat på något så att det skiftar.