Tema: Kärlek

Vad rätt du tänkt, vad du i kärlek känt.
- Viktor Rydberg

Den fjortonde februari är det alla hjärtans dag och då är det kanske inte så konstigt att förstå varför kärlek är just månadens tema. Det här är alltså en månad för karaktären att visa sin kärlek.

Eftersom kärlek kommer på många olika sätt finns det därför många olika saker att spela på hos din karaktär. Din karaktärs kärlek till familjen, till vänner, till ett husdjur eller en särskild bok. Eller varför inte bristen på kärlek?

Är det kanske så att din karaktär aldrig tycks kunna hitta någon att älska, eller är det kanske tvärtom så att de hittar för många som får det att pirra i magen på dem? Kanske är det nu de upptäcker att de är dragna till det egna könet? Det finns mycket att utforska.

Låt karaktärens hjärta stå i fokus den här månaden och låt din karaktärs kärlek antingen blomstra eller vissna.

Förslag på spelidéer

  • Alla hjärtans dag. Eller, som de säger i UK, Valentine’s Day. Finns det någon speciell person som din karaktär vill ska vara dess Valentine? Hur firar de dagen, helt enkelt? Ser de det som en romantisk dag utan dess like, eller ett kommersialiserat påfund från chokladtillverkarna?
  • Nyförälskelse. Vem är den där personen som din karaktär har fått upp ögonen för? Hur känns det i din karaktärs hjärta? Besvaras känslorna, eller är förälskelsen ensidig?
  • Familjekärlek. Kanske din karaktär kommer från en familj som visar sin kärlek för varandra hela tiden, kanske är det långt mellan kramarna. Hur som helst, hur påverkar det din karaktär? Önskar hen att familjen var närmare sammanknuten, eller är de kanske för klängiga för hens smak?
  • Vänskap. Hur visar din karaktär att hen älskar sina vänner? Hur visar de att de älskar henom? Känner din karaktär ens kärlek för sina vänner, eller är de mer bara personer som hen omger sig med för att inte känna sig ensam?
  • Olycklig kärlek. All kärlek är inte besvarad. Kanske blöder din karaktärs hjärta för någon hen aldrig kan få? Hur påverkar det karaktären? Tänk på att det även finns olycklig vänskap som går att spela på. Kanske vill din karaktär bli kompis med någon speciell men det verkar omöjligt? Kanske upplever din karaktär att hens vänner inte ger tillbaka lika mycket kärlek som hen ger bort? Hur påverkar det karaktären?
  • Förlovningar, äktenskap och skiljsmässor. Ja, vi vet att detta var del av temat förra månaden, men det är relevant även som del av detta tema. Funderar din karaktär på att fria till sin flick/pojkvän? Är det dags att gifta sig? Vilka frågor kommer upp inom äktenskapet? Håller kärleken och därmed äktenskapet på att ta slut?
  • Exet. Din karaktär springer på någon som den en gång i tiden älskade, men nu är kärleken slut. Hur känns det? Saknar din karaktär personen? Eller saknar den kanske bara känslan? Kanske är hen bara glad att det är slut nu?