Forntida Runor 601

-

(OFF-instruktioner: De får veta lite grundfakta om vad födelserunor är för något och sedan ska de rista in sin egen födelseruna. De får läsa i boken om sin speciella födelseruna, så det är inte nödvändigt att stå och rabbla all fakta kring dem en och en utan posta bara hela alltet som ett långt citat istället. Kristaller kommer finnas tillgängliga för dem att ta och använda sig av.)

Månadsrunor/ Födelserunor

En månadsruna är en runa som du bär med dig under en viss månad för att ge dig extra kraft och energi. Varje månadsruna har sina egna speciella egenskaper och dessa kommer förhoppningsvis att överföras till dig. Födelserunorna är helt enkelt den månadsrunan som hör ihop med din födelsedag.

Varje månad har en viss kristall och dessa, om de används att rista in runorna på, kan ge ökad kraft i runan. Istället för att "bara" göra en födelseruna kan man göra en hel uppsättning månadsrunor/-kristaller för att sedan ha på sig dem såsom de tillhör den månaden. Du har på dig januaristenen för att sedan i februari ha på dig februaristenen...

För maximal kraft i en födelseruna kan du tända "månadsrökelsen" på din födelsedag, tända ett ljus och sedan sitta och ladda energi till din födelseruna.

De olika födelserunorna är:

Januari

Kristall: Heliotrop eller jaspis
Rökelse: Salvia

Månadsrunan för januari är Isaz, isrunan. Runan står för den kristallklara isen. Är du född i januari har du extra mycket tålamod och visdom. Du kommer sannolikt att nå framgång och lycka om du använder dig av dessa egenskaper.

Februari

Kristall: Ametist eller sodalit
Rökelse: Fänkål

Månadsrunan för februari är Uruz, vildoxarnas runa. Är du född i februari kommer du alltid att ha viljan och kraften genom Uruz att lyckas på livets hinderbana. Du är modig på alla sätt och Uruz ger dig fysisk uthållighet.

Mars

Kristall: Bergskristall eller genomskinlig zirkon
Rökelse: Lavendel

Månadrunan för mars är Biork, björkens runa. Björken som genom sin förökningsförmåga växer snabbt överallt. Är du född i mars är du sannolikt mycket kreativ och kärleksfull. Du är lättsam och vet att även om det är lite dåligt nu blir det snart bättra.

April

Kristall: Karneol eller röd jaspis
Rökelse: Mynta

Månadrunan för april är Raidho, vagnen som symboliserar resor. Är du född i april har du en naturlig nyfikenhet och vill utforska nya platser, inte bara fysiska utan även psykiska. Är du bara beredd på att kämpa kommer dina drömmar att gå i uppfyllelse.

Maj

Kristall: Rosenkvarts eller rosa beryll
Rökelse: Ros

Månadsrunan för maj är Perdhra, runan som symboliserar din unika identitet. Är du född i maj har du troligtvis ett starkt självförtroende, en stark identitet och höga principer. Du är alltid dig själv och skiljer dig gladligen från mängden något som Perdhra hjälper dig med.

Juni

Kristall: Citrin eller gyllene beryll
Rökelse: Rosmarin

Månadsrunan för juni är Sigil, som symboliserar solen. Är du född i juni har du genom din personlighet gränslös kreativitet. Du tar gärna initiativ och du trivs när det händer saker. Du mår bättre av att ta dagen som den kommer istället för att planera upp allt.

Juli

Kristall: Månsten eller rutilkvarts
Rökelse: Sandelträ

Månadsrunan för juli är Dagaz, uppvaknandets runa. Är du förr i juli har du en automatisk gladlynt personlighet och optimism som genomsyrar det du gör. Om du behåller den tron på att allt i grunden är gott och inte låter människor trycka ner dig kommer du göra världen till en bättre plats och nå personlig upplysning.

Augusti

Kristall: Bärnsten eller solsten
Rökelse: Jordgubbe

Månadsrunan för augusti är Tiwas, själskrigaren. Är du född i augusti har du naturliga ledaregenskaper. Du har en talang för att se saker i ett längre perspektiv och om du inte låter andra människor distrahera dig på vägen så kommer du få insikt om alla dina positiva sidor.

September

Kristall: Jade eller aventurin
Rökelse: Kamomill

Månadsrunan för september är Fehu, som symboliserar välståndet. Är du född i september är du en jordnära person med båda fötterna på jorden. Eftersom du både lyssnar till din hjärna och ditt hjärta kommer du att lyckas materiellt och emotionellt i livet.

Oktober

Kristall: Blå spetsagat eller turkos
Rökelse: Mysk

Månadsrunan för oktober är Ehwaz, som inte bara symboliserar hästen utan också harmoni. Är du född i oktober har du en speciell känsla för rättvisa och att saker ska belönas rättvist. Du är lite av en naturlig fredsmäklare. Du har en inre harmoni som skyddar dig från andra människors inre kaos.

November

Kristall: Tigeröga eller förstenar trä
Rökelse: Lilja

Månadsrunan för november är Othala, tryggheten. Är du född i november trivs du i ditt eget hem och kan lätt bli rastlös om du inte har ett eget tryggt hem att återvända till. Du lyckas få de flesta att känna sig hemmastadda. Har du tålamod så kommer ditt hem också att bli så perfekt som du vill att det ska vara.

December

Kristall: Obsidian eller jet
Rökelse: Tallbarr

Månadsrunan för december är Hagal, det kosmiska fröet. Är du inte född i december riktar du oftast mer energi åt dina inre drömmar och visioner än till din yttre värld. Du brukar som regel ha din bästa period under våren och du ska lite på dina instinkter för att veta när det är dags för dina inre visioner att få liv.

Lektionsförfattare: Angfiel