Trolldryckslära 304

Växtingredienser

Alihotsy: Liten och kraftig växt med små mörkgröna blad. Blommorna är trebladiga och ljust lila. Om man äter bladen drabbas man av hysteri. Används framgångsrikt med andra ingredienser för att just lugna hysteriska personer.

Bubotuber: En bubotuber är svart och slemmig som ni säkert för lära er mer om i örtlära. Dess var kan vid rätt tillblandning bota svår acne. Obehandlat var ger stora blåsor och köttsår vid hudkontakt.

Gälgräs: Gälgräs är en vattenväxt som kommer från medelhavet och ser ut som slemmiga grönaktiga råttsvansar. När den äts rå får personen ifråga gälar och kan andas under vatten. Händerna och fötterna förvandlas också och får simhud. Effekten varar i ca 1 timme. Gälgräs kan också användas i olika framgångsrikt i olika vattenbaserade drycker.

Mimbulus Mimbletonia: Mimbulus Mimbletonia är en mycket sällsynt växt som liknar en grå kaktus fast stora blåsor där taggarna skulle varit. Växten försvarar sig mot kontakt genom att spruta stinksav. Stinksaven är ovärderlig i drycker och brygder där effekten måste vara extra stark.

Idegran: Idegran är en träd-sort som bland annat används till att göra stavar av. Träden är ovanliga och växer endast på få platser, bland annat kan man hitta dem på vissa områden djupt inne i den förbjudna skogen. Barken har stora magiska egenskaper och används gärna i motgiftsbrygder då idegransbarken är särskilt bra på att neutralisera olika gifter.

Lektionsförfattare: zandis och Safir