Nyheter 2011

13/12: Ha ett fint Luciafirande idag allihopa!

1/12: Har du sett årets julkalender, Decembermys? Finns i Forum2!

25/10: Har du varit borta en tid och vill komma tillbaka, men det tar emot att börja svara i trådar? Det kanske underlättar om du skriver i "Förlåt att jag inte svarat i trådar, men..."-tråden. Den är till för att berätta i vilken takt du kommer svara i trådarna och eventuellt varför du varit borta.

OBS! Till slutet av 2011 har hattarna (och spelledarna) mycket att göra med studier/arbete utanför SH. Detta gör att det tyvärr tar betydligt längre tid än normalt att få svar. Vi ber om ursäkt för detta och försöker besvara bakgrunder och namnanmälningar så snabbt vi kan.

8/10: Durmstrang söker vikarier. Gå in i annonstråden för att läsa hur du kan söka.

4/10: Trevlig kanelbulledag tillönskas alla på SH!

29/9: Datum för det stora och officiella SHiRL2012 är klubbat! Det kommer bli 3-5 augusti. Skriv in det i era kalendrar redan nu. Plats kommer annonseras under vintern. Vill du ge tips och idéer för saker som är kul att göra under ett SHiRL eller tips på lokal kika in i den här tråden i Forum2 och skriv.

23/9: Rebbi-Bebbi-Boo är utvald att vara med och utveckla Botarutbildningen på SH. Har du några idéer som du vill dela med dig av som våra Botarutbildningsutvecklare kan använda sig av ska du vänta dig till antingen Taura-Tierno, Gaya eller Rebbi.

9/9: Konfunderad över kategorierna? Angstig över aktivitetsreglerna? Se om detta rätar ut några frågetecken!

5/9: Hogwarts har en ny elevhemsföreståndare för Hufflepuff: Jacob Wilkins (Sarah Broke).

21/8: Vår Chefsredaktör Spirry har tillsammans med alla anställda på The Daily Prophet fått ihop ännu ett episkt nummer av The Daily Prophet. Skynda att läsa för att veta vad som händer i magivärlden just nu!

4/8: Vill du bestämma hur magivärldens aurorutbildning eller botarutbildning ska se ut? Då borde du ansöka om att bli auror- eller botarutbildningsutvecklare. Information om hur du ansöker finns i forumet. Sista ansökningsdag är 31 augusti.

31/7-6/8: Vi vill gratulera alla som lyckas få sig en plats på POTTERMORE inför beta-testandet. Speciellt grattis till de som kom in första dagen! Kom in på forumet också och berätta ditt användarnamn på sidan.

23/7: Angående skottlossningen och sprängningen i Norge; När det otänkbara har hänt måste man få uttrycka sig. Vi uttrycker oss varje dag i skrift och en del av oss trivs bättre med det och man kanske vill säga något som man annars håller inne. Det är viktigt att prata med varandra när hemska saker händer. Samtidigt är Svenska Hogwarts för många även en tillflykt från omvärlden när hemska saker händer, när vi inte vill påminnas om att världen kan vara grym. Då vill vi spela våra karaktärer, skratta tillsammans och tänka på annat. Det är också viktigt att man får göra. Därför öppnar vi en tråd i forum2 för tankar och diskussioner om det som hänt i Norge och håller resten av forumen fria från det. Dela med er av allt ni vill till andra här på SH. Vill man diskutera på IRC går det också i kanalen #Norge.

18/7: Do you speak English? Sprechen Sie Deutsch? ¿Habla usted español? Parlez-vous français? Parli italiano? Puhutko suomea? Ni( shuo- zho-ngwén ma? Vy govorite russkii? yazyk? Anata wa nihongo o hanashimasu ka? Läs mer om Internationella Trollkarlsförbundet här!

13/7: Den sjunde och sista filmen i Harry Potter-serien visas just nu på bio över hela landet. Vill du prata av dig om filmen så kom till forumet och säg vad du tycker. Ris och ros.

20/5: Vad är POTTERMORE för något? Kom med förslag, gissningar och så vidare här!

22/4: Vi vill påminna alla om att nominera till Pinnergalan 2011. Skicka PM till SPELLEDARRÅDET med vem och varför. Så enkelt är det :)

16/4: FÖRSTA NUMRET AV THE DAILY PROPHET ÄR UTE NU! LÄS HÄR! Vill du bidra till nästa nummer? Skicka ett PM till Spirry och fråga vad du kan hjälpa till med. Även Nya Hogwartsagenten har uppdaterats och den kan ni LÄSA HÄR!

16/4:Massvis med nya positioner i Magivärlden annonseras ut. Passa på och ansök du också!

5/4: Drömmer du om att någon gång bli Sorteringshatt på Hogwarts i SH? Nu har du chansen! Du kan ansöka t.o.m. 21 april.

5/3: PINNERGALAN! Del 1 av 4 av Pinnergalan är färdig att lyssna på. Pinnergalan är uppdelas i fyra delar och varje del kommer att släppas när de är färdiga. Del 1 blev till och med för stor för att kunna lägga upp hela filen på en gång så den presenteras i två delar. Del 1 - Avsnitt 1 och Del 1 - Avsnitt 2. Håll till godo!

24/2: Nu kan man ansöka till att spela en GET/FUTT-provs examinator. Du vet att du vill!

15/2: PINNERGALAN! Nu är omröstningarna i gång. För att rösta i ON- och OFF-kategorierna, se länkarna i Pinnergalan-avdelningen i Forum2. För att rösta i B&B-galan så kika i Borgin & Burkes, även det i i Forum2. Omröstningarna stängs kl. 09:00, måndagen den 28:e februari.

14/2: Rollspelet SH önskar alla en glad Alla Hjärtans Dag! :)

12/2: Alla Magivärldskaraktärer är inlagda på hemsidan. Alla delar av hemsidan är dock inte helt glada på varandra så dessa syns bara när man listar alla karaktärer. Vi jobbar på att de även ska synas på varje kategorisida.

7/2: Alla kategorier i Pinnergalan 2010 har sammanställts och SL-rådet arbetar nu med att gå igenom alla nomineringar och kontaktar dem som behöver komplettera motiveringarna.

2/2: Svenska Hogwarts Podcast introduktion. Lyssna och sprid infon vidare till alla på SH! (länken funkar i Firefox men verkar strula annars)

30/1: Nomineringarna i Pinnergalan 2010 har förlängts till och med onsdag 2 februari. Carry on!

28/1: På måndag morgon kommer nomineringstrådarna i Pinnergalan 2010 att stängas! Vill du nominera folk har du med andra ord bara helgen på dig att göra så. Nomineringstrådar är öppna i Forum2, dels i avdelningen Pinnergalan och dels i B&B. Vilka kommer vinna i SH:s egen Oscarsgala i år?

17/1: P.g.a. ökade spamattacker de senaste dagarna så har vissa foruminställningar ändrats. Tyvärr så har vi behövt ställa in så att helt nyregistrerade konton måste få sina första X (säger inte hur många, men det är inte många alls, vi lovar!) inlägg godkända av en moderatör innan inläggen syns i forumet. På så sätt så hoppas vi att alla medlemmar ska slippa se dessa jobbiga spaminlägg.

1/1: Pinnergalan 2010 har dragit i gång! Nomineringstrådar är öppna i Forum2, dels i avdelningen Pinnergalan och dels i B&B. Kom ihåg att läsa igenom infotråden om Pinnergalan för instruktioner innan du börjar nominera. I år är det nämligen några nya saker som gäller. Tycker du att det saknas kategorier kan du t.ex. lägga till dem själv i ON-tråd 6 och OFF-tråd 3.