Nyheter 2013

24/12: GOD JUL! (Eller GOS JUL kanske vi borde säga? ;))

24/12: VIKTIGA NYHETER:PINNERGALAN hittar vi i luckan för julafton! Vi har även lite roligt med läxläsning och lektioner :D Läs mer om detta här!

22/12: VIKTIGA NYHETER:Fjärde advent och en ny lucka i julkalendern ifrån Spelledarrådet. Tycker du att det är segt att man alltid måste börja i ettan varje gång du vill ha en ny elevkaraktär, men orkar inte klydda med SL-tillstånd och hela den biten för att kunna börja direkt i en högre årskurs?
Från och med 1 januari 2014 så kan du välja i vilken årskurs du vill börja i. I vilken årskurs du kan skapa en ny elev i direkt beror på vilken årskurs din "högsta" elev har tagit examen från.
Läs mer om det i julkalenderluckan och i Spelledarbeslut-tråden!

15/12: VIKTIGA NYHETER:Tredje Advent är här och så även tredje gången vi annonserar spiffy förändringar och den här gången är det saker kring Quidditchen och lite om nya skolämnen!
Läs mer i Julkalenderluckan för det är en himla massa information den här gången!

11/12: Forumen har julpyntats! Om det inte ser särskilt julpyntat ut så kan du behöva trycka F5 på tangentbordet, eller Ctrl-F5 om bara F5 inte verkar göra något.

8/12: VIKTIGA NYHETER: Andra advent är här och så också Spelledarrådets andra lucka i Julkalendern!
I den här luckan hittar vi förändringen att man som ny spelare kan skapa en karaktär direkt i Magivärlden, Beauxbatons eller på Durmstrang om man skulle vilja istället för bara på Hogwarts.
Vi gör det dessutom möjligt att som ny spelare ha två ettor samtidigt istället för bara en!
Gå in i tråden och läs mer om vad som gäller.
Spelledarrådet kommer att avslöja fler coola saker varje advent fram till jul så håll i hatten och se till att kika in i julkalendern varje söndag!

3/12: Hoggypedia kommer att skrivskyddas 1/1, d.v.s. du kommer inte att kunna ändra eller lägga till något efter det, och försvinner HELT någon gång i februari (exakt datum är inte bestämt än). Inga nya konton kommer att skapas fr.o.m. nu. Kopiera ALLT du vill spara på eftersom det kommer att RADERAS i februari!

1/12: Även Hufflepuff har nu en ny elevhemsföreståndare: Grwn Baugh (Kyashi)! Detta är den sjätte Hufflepuff-föreståndaren i SH:s historia.

1/12: VIKTIGA NYHETER! Första luckan i Julkalendern innehåller Nya Kategoriregler!
Halvpausningar försvinner: "Eftersom vi tar bort Halvpausad-kategorin så inför vi samtidigt att man får spela flera elever på en och samma lektion och få den inrapporterade åt alla, men det är upp till läraren att bestämma om hen vill tillåta detta på lektionen eller inte, eller hur många elever hen tycker är okej per spelare att använda samtidigt."
Samt att vi inte kommer aktivitetskolla någon karaktär fram till storkollen i februari/mars.
Gå in i tråden och läs mer om vad som gäller.
Spelledarrådet kommer att avslöja fler coola saker varje advent fram till jul så håll i hatten och se till att kika in i julkalendern varje söndag!

25/11: Gryffindor har en ny elevhemsföreståndare: Chloe Loveland (Liz)! Detta är den åttonde Gryffindor-föreståndaren i SH:s historia.

5/11: SHiRL2014! Vill du vara med och planera en av de roligaste eventen i SHs historia? Because of reasons and for science?! Gå in i forumet och läs hur du ska göra.

28/10: Vill du bidra med en lucka till 2013 års julkalender? Hör av dig till EmmisAbris och Ailue!

4/10: Glad kanelbulledag!

18/9: Ravenclaw har en ny elevhemsföreståndare: Henry Garside (Kitty)! Detta är den tredje Ravenclaw-föreståndaren i SH:s historia.

25/6: Hoggypedia hade visst gått sönder på något sätt, men nu är det fixat och uppdaterat och allt. Kom ihåg att spara ner saker du vill ha kvar, eftersom Hoggypedia försvinner vid serverbytet i höst!

21/6: Glad midsommar!

25/4: Grattis SH på nioårsdagen! Det var i dag hela nio år sedan SH invigdes. För att fira detta har vi dels en spiffy nyhet att tala om (okej, en del har redan hört talas om det, men nu gör vi det officiellt) och dels har vi en en födelsedagspresent till alla som har elever på Hogwarts.

16/4: Tänk vad tiden går. I dag är det nio år sedan idén om SH kläcktes.

1/4: APRIL APRIL För ett par år sedan så skickade vi ett brev till Warner Bros om vår hemsida och vårt rollspel. Det handlade om upphovsrättsliga saker. Vi fick inget svar och trodde därför att det inte skulle hända något mer. Nu har vi fått ett brev ifrån Pottermore som vill starta upp mer interaktiva Harry Potter-sidor i olika länder runt om i världen (på olika språk) och de vill ha hjälp av oss för att bygga den svenska sidan av Pottermore! :D :D Det ska vara en mer interaktiv sida med en tydlig rollspelsavdelning! Det är givetvis jättespännande och vi tackade genast ja! :D Vi vet inte alla detaljer än men kommer höra av oss så fort vi vet mer. Det kan leda till att vi inte har lika mycket tid att lägga på SH som det ser ut idag men oroa er inte, Svenska Hogwarts kommer finnas kvar.

11/3: Meddelande från MSL Magivärlds-SLs hårddisk förstördes för någon vecka sedan och ALLT försvann. Det betyder att allt jobb med ansökningar och pinnergalan måste göras om. Vi ber om ursäkt för detta eftersom vi vet att ni redan har väntat länge men hoppas att ni förstår :(

23/1: OBS! Om du registrerar dig i forumen från och med i dag så krävs det att du kollar mejlen. När du registrerar ett forumkonto får du ett mejl med en länk för att bekräfta medlemskap. Du måste trycka på den länken innan ditt forumkonto aktiveras. Har du inte aktiverat ditt forumkonto kan hattarna inte se att du registrerat dig överhuvudtaget, och kan därför underkänna din karaktärs namnansökan. Detta gäller INTE befintliga medlemmar, eller folk som registrerade forumkonton innan ca kl.13 i dag.

18/1: Det är fortfarande gott om tid att skriva upp sig i tråden om man vill använda sig av 2012 års julklapp. 31 januari är sista dagen, så nu är det knappt två veckor kvar för den som är intresserad.

14/1: Just nu pågår nomineringarna till årets Pinnergala för fullt! Se tråden i Pinnergalan-avdelningen i Forum2 för mer information.

2/1: Elevhemspoängen har nollställts och Slytherin var det elevhem med flest poäng. Grattis!

1/1: GOTT NYTT ÅR! :D