Nyheter 2014

24/12: GOD JUL önskas alla på SH och Spelledarrådet har en speciell julklapp till er alla: Från 1 januari och fram till 28 februari 2015 så får vem som helst skaffa EN (1) karaktär i vilken årskurs som helst (förutom sjuan) på Hogwarts oavsett om man spelat upp en karaktär till den årskursen eller inte.

Bakgrunden ska vara inskickad till hattarna senast 28/2 2015 (första gången) för att karaktären ska kunna godkännas.

Så oavsett om du i nuläget "bara" har en etta på Hogwarts så kan du skaffa ytterligare en karaktär i exempelvis sexan om du skulle vilja det.

5/12: Forum1 har även det uppgraderats till en nyare version. Då forumtemat som SH använt typ alltid inte längre stöds av programvaran så ser F1 också lite annorlunda ut än det gjort innan.

4-5/12: Forum2 har uppgraderats till en nyare version. Då forumtemat som SH använt typ alltid inte längre stöds av programvaran så ser F2 lite annorlunda ut. Färger och bilder - och julpynt! - ska dock fixas till snarast möjligt.

4/12: Nu är Forum1 julpyntat!

1/12: Nu tändas tusen juleljus och i och med det så har årets julkalender premiär. Du kan följa den dagligen i Forum 2 » Perrong 9¾.

31/10: Happy Halloween! Deadline för att lägga till nya samlarkort har utökats till 1 november kl. 19:00.

4/10: Glad Kanelbullens Dag tillönskas alla på SH! Om du har idéer till julkalendern så får du hemskt gärna föreslå dem till Rebbi-Bebbi-Boo som organiserar årets julkalender.

10/9: En påminnelse till GET- och FUTT-elevspelare: Om din elev bara tagit en eller två lektioner i ett ämne ska d-uppgiften skickas till SSL. Om eleven gått tre lektioner ska d-uppgiften skickas till den ämnesansvariga.

9/9: Nästa omgång samlarkort håller på att sättas ihop! Se den här tråden för mer information.

15/8: Hjälp till att kartlägga om/när/hur det går snabbare/långsammare att ladda hemsida och forum genom att fylla i den här enkäten. Tack på förhand!

6/8 - 10/8: En skock SH:are är borta från datorn eftersom de samlats i Trollhättan för att vara med på Shirl 2014! Ni som tyvärr inte kunde vara med får hålla ställningarna åt oss på nätet under tiden, så ses vi igen på måndag.

5/8: Från och med i dag till och med söndag lär det vara svårt att få tag i en hatt (eller SL för den delen) eftersom alla antingen är bortresta eller är på Shirl och inte nödvändigtvis har någon internetanslutning.

21/7: Första omgången av SH:s samlarkort är nu inskickade till tryckeriet.

11/7: Logan Sand (Safir) är ny biträdande rektor på Hogwarts.

6/7: Du kan nu välja att ställa in ett "borta t.o.m." ELLER "segar t.o.m."-datum på redigera forumprofil-sidan i bägge forum (byt ut "forum1" i adressen mot "forum2"). Om du ställt in ett datum och vill ta bort det, ställ in "--" (alternativet högst upp i varje meny) och spara.

3/7: Frånvarar eller segar du? Om du ställer in ett "borta t.o.m."-datum på redigera forumprofil-sidan så syns det nu på alla dina inlägg i forumet!

25/6: Kom ihåg att sista anmälningsdag till vår stora IRL-träff i Trollhättan är 30 juni, d.v.s. nu på måndag. Mer information om Shirl 2014 och hur man anmäler sig hittar du här!

20/6: Har du en professor på Hogwarts och har varit medlem i SH i minst ett år? Då kan du söka till posten som biträdande rektor!

19/6: Gillade du chokladgrodekorten på Shirl 2012? Vi har uppgraderat dem till samlarkort som du kan beställa ... och sedan byta med andra. Se den här tråden för mer information.

12/6: Nyfiken på hur det gått med de där förslagen på nya tillvalsämnen på Hogwarts? Kika in i den här tråden!

12/6: Hogwarts har efter mycket funderande fått en ny rektor: Perenelle Eisenhower (Foxears). Grattis! Tack till alla som ansökt. :)

11/5: Grattis till Rebbi-Bebbi-Boo, som är senaste tillskottet till Antagningskommittén!

6/5 Har det gått mer än ett år sedan din första Hogwartskaraktär godkändes? Grattis! I så fall kan du ansöka om posten som Hogwartsrektor och bli Griselda Goldhawks ersättare!

6/5 Ravenclaw har en ny elevhemsföreståndare: Eamonn Sheridan (Traxy)!

29/4 Om du har en karaktär (oavsett om det är en elev, lärare eller övrig skolpersonal) på Beauxbatons så behöver du kolla dina PM i Forum2 senast 31 maj! I alla fall om du vill ha kvar dina Beauxbatons-karaktärer fr.o.m. juni.

26/4 Resten av vinnarna i jubileumstävlingen har nu utsetts!

25/4 Se de första vinnarna i jubileumstävlingen här! (Hogwartselevhemstävlingarna och vad man vunnit om man deltagit alla dagar återkommer vi med under helgen eller nästa vecka.)

25/4 I dag för tio år sedan invigdes SH! Läs loggen till det allra första spelet här: #Hogwarts.WotNet.20040425.log Samtidigt vill vi passa på att tacka de totalt 24 spelare som deltog i en eller flera av jubileumstävlingarna. Vinnarna kommer att dras lite senare. :)

24/4 Sista frågan i jubileumstävlingen handlar om dig och SH. I morgon fredag kl.10:00 stänger tävlingen och efter det kommer vinnarna att dras!

23/4 Bonjour! Ta en titt på vår Beauxbatons-tävling!!

22/4 Dag sju av jubileumstävlingen handlar om Durmstrang! спасибо!

21/4 Vi fortsätter så klart med nästa tävling! Magivärlden är temat i dag.

20/4 Tävling fem handlar, föga förvånande, om Slytherin!

19/4 GLAD PÅSK!

19/4 Du kan aldrig ana vad tävling fyra handlar om! Ravenclaw? Kolla om du har rätt här!

18/4 Tävling tre handlar om ... Hufflepuff! Dagens tävling hittar du här!

17/4 Tävling två handlar om Gryffindor! Se dagens tävling!

16/4: Vi sparkar igång firandet av vårt tioårsjubileum med att köra i gång en radda skojsiga tävlingar! Varje dag t.o.m. 24/4 kommer vi att posta en tävling. Vinnarna dras och presenteras den 25/4. Spana in den första tävlingen här!

12/4: Anmälan till Shirl 2014 i Trollhättan är nu öppen!

24/3: Problemet från 22/3 (nedan) är nu fixat och allt lär ska funka som det ska.

22/3: Av någon anledning dyker inrapporterade GET (och förmodligen FUTT och även KVFd) inte upp på godkänningssidan och kan därför kan rapporterna inte godkännas - eftersom de inte existerar. Har det gått mer än en vecka och din uppgift inte godkänts på hemsidan, hör av dig till Traxy med din karaktärs namn, ämne och vilket slutbetyg du vill ha.

21/3: Vi har fått inrapporterat att det krånglar med nya användarkonton på hemsidan. Nya registreringar verkar fungera och man får ett mejl till svar, men användaren sparas inte i databasen. Om du registrerat dig på hemsidan efter 5/3 så finns ditt användarkonto inte, utan du får registrera dig på hemsidan igen. Detta gäller alltså INTE forumen, utan BARA hemsidan och BARA nya konton som "registrerats" efter serverflytten!

5/3: Om du kan se det här betyder det att du kan se den nya servern. Hopp och lek! :D Vänta med att mejla någon @svenskahogwarts.com-adress tills på fredag, för säkerhets skull. Allt är inte riktigt fixat än (BB+DS i synnerhet) och på en del ställen syns det konstiga tecken istället för åäö, men det jobbar vi på fortfarande. Sidan och forumen borde funka ändå. Om du stöter på något problem, hör av dig till Traxy.

4/3: Jobbet att flytta till en ny server har påbörjats. När du kan logga in på hemsidan och forumen inte längre står att de är avstängda så är det färdigt! Det kan ta upp till 48 timmar, men du kan annars pröva att trycka Ctrl-F5 (Internet Explorer) eller Shift-F5 (Firefox, Chrome, förmodligen Safari) för att ladda om sidan och se om det ändrats.

1/3: Vi kommer att byta server på tisdag 4/3, men fram till dess är allting precis som vanligt. För mer information, läs PM:et du fått, eller se tråden "SERVERFLYTT TISDAG 4 MARS" som finns högst upp i varje forumkategori. Kortfattat: Låt bli att skicka in bakgrunder eller andra mejl till SH från ca kl.12 på tisdag till ungefär samma tid på fredag.

27/2: Resultatet av undersökningen av karaktärernas sexualiteter finns att läsa i Statistiktråden! (Forum2, Anslagstavlan)

24/2: De senaste två dagarna visas det ofta en vit sida med svart text "Internal server error" när man försöker ladda en forumsida, men om man försöker ladda den igen så visas den utan problem. Servern SH ligger på i nuläget har haft problem på sistone, så det är nog därför. Vi kommer att flytta till en helt ny server någon gång i mars, men fram tills dess så är det en bra idé om du ska posta ett inlägg, att du markerar all text i inlägget och kopierar den innan du trycker på "Skicka"-knappen. Om du får upp "Internal server error" och trycker på bakåt-knappen för att posta igen så tar vissa webbläsare bort texten du skrivit och ger dig en tom ruta. Om du däremot har kopierat texten innan så behöver du bara klistra in den i rutan och försöka posta igen. Du slipper då skriva om hela inlägget.

20/2: Hoggypedia har nu tagits bort, som utlovat. Delar av informationen som fanns där kommer att föras över till nya hemsidan, och alla som använt sajten som karaktärsprofiler kommer att kunna fixa med karaktärsprofiler direkt på hemsidan i framtiden.

9/2: Apropå OS i Ryssland så är vi nyfikna på karaktärers sexualitet. Räkna dina karaktärer och fyll i en kort undersökning här! :) Den är tillgänglig fram till slutet av OS.

4/2: Se till att ha sparat ner allt du vill behålla från Hoggypedia senast 16/2, då Hoggypedia kommer att TAS BORT helt och hållet någon gång efter detta datum och allting du vill ha kvar men inte själv tar hand om kommer att försvinna.

28/1: En inställning på hemsidan ändrades 2/1 så att man nu kommer åt formuläret för att anmäla en ny Hogwartselev så länge man inte har en elev i kategori Ny i någon årskurs. Fr.o.m. i dag har kategoriändringstråden för Hogwarts stängts. För mer information, se sista inlägget i tråden.

9/1: I augusti är det dags för vårt femte stor-Shirl! Har du något förslag på aktiviteter och liknande? Dela gärna med dig av förslag i den här tråden eller kontakta Rebbi-Bebbi-Boo! Shirl 2014 kommer att hållas i Trollhättan i Västra Götaland.

5/1: Grattis till Cookie, som är senaste tillskottet till Antagningskommittén!

2/1: Nytt år, nya regler! 1) Nu kan man ansöka om en karaktär i Magivärlden eller en elev på Beauxbatons eller Durmstrang utan att först ha spelat en elevkaraktär på Hogwarts. 2) Spelare som bara har en förstaårselev på Hogwarts kan skapa en till förstaårselev på Hogwarts. 3) Man kan ansöka om en ny elevkaraktär direkt i en högre årskurs.

1/1: GOTT NYTT ÅR!